VIDEO. „A intrat Gică Hagi, a început să înjure și să țipe, iar eu am ripostat!”. Conflictul ascuns ani de zile

Olteanu Ștefan / 10.09.2021, 11:20

Pe vremea când încă era jucător al echipei naționale, Gică Hagi a avut un conflict ascuns cu unul dintre colegii din vestiar. Bogdan Stelea (53 de ani) spune că Hagi era un tip mai impulsiv și nu de puține ori se enerva și țipa la coechipieri. Doar că în unul dintre acele momente de nervozitate ale lui Gică Hagi, Stelea a ales să riposteze. Portarul a povestit episodul petrecut în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Conflict în vestiarul echipei naționale, între Gică Hagi și Bogdan Stelea: „Era nervos, a intrat în vestiar și ne-am certat”

Gică Hagi a îmbrăcat tricoul echipei naționale de fotbal a României din 1983 și până în 2000, fiind unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a oferit țara noastră. În mare parte din carieră, Hagi a fost și liderul din vestiarul naționalei. Iar pentru a-și motiva colegii, „regele” întrecea uneori măsura și avea niște ieșiri nervoase. Una dintre aceste ieșiri a fost relatate de Bogdan Stelea, coechipierul lui Gică Hagi din „Generația de Aur, care a spus că între ei a avut loc chiar și un conflict.
Totul s-a întâmplat la Euro 2000, în grupe, când România a fost învinsă de Portugalia, scor 0-1. Imediat după meci, Gică Hagi a tunat și a fulgerat în vestiarul echipei naționale și totul s-a încheiat cu un conflict între el și Bogdan Stelea. Ambii jucători au fost titulari și integraliști la acel duel:

Cât am jucat la echipa națională, da, am avut un conflict. După meciul cu Portugalia. Când am pierdut cu 1-0 la Campionatul European.
El era nervos și a intrat în vestiar. După am avut eu o ieșire la adresa lui și ne-am certat atunci. Dar la meciul respectiv, cred că mai mult am greșit eu. Trebuia să îmi văd de treaba mea și să îl las în pace. Pentru că oricum, el așa e. Se enervează, vorbește, țipă… După îi pare rău. Și eu în loc să îmi văd de treaba mea i-am răspuns, m-am luat cu el. Mi-a părut foarte rău după aia. Și de asta am spus că din momentul ăla nu o să mă mai cert niciodată cu el. Niciodată, indiferent de ce o să fie. Și chiar nu mă mai cert cu Hagi”, a povestit Bogdan Stelea, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Bogdan Stelea a colaborat cu Gică Hagi și la FC Viitorul Constanța

Înainte ca Gică Hagi să preia definitiv banca tehnică de la FC Viitorul, în vara lui 2014, pe banca echipei a fost o scurtă perioadă de timp Bogdan Stelea. Fostul portar a rezistat atunci în funcția de antrenor doar 5 meciuri, după care a ales să își dea demisia. Motivul? O nouă neînțelegere între el și Hagi, dar care de data aceasta a fost tratată cu mai multă maturitate. Stelea spune că a plecat de la Viitorul fără niciun conflict. Hagi a încercat să îi schimbe decizia, însă fără succes:

Hagi se pricepe la fotbal, dar vedeam lucrurile diferit. Îl vedeam nemulțumit de ce se întâmplă și am preferat să plec. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, am fi avut un conflict. Și nu voiam să mai am vreun conflict cu Hagi vreodată. Nu ne-am certat, eu am renunțat. A insistat să rămân, mi-a spus să mă mai gândesc. I-am zis nu și am plecat.
Hagi e un patron care a jucat fotbal și făcut-o la un nivel foarte înalt. Vede lucrurile altfel și e genul de patron care vrea să controleze totul. Vrea ca totul să se întâmple așa cum crede el că trebuie să se întâmple”, a spus Bogdan Stelea, despre colaborarea cu Hagi de la echipa constănțeană.

La scurt timp după plecarea lui Stelea, Gică Hagi a devenit noul antrenor de la Viitorul, poziție pe care a ocupat-o până în august 2020. În acest interval a cucerit un titlu de campion (2016 – 2017), o Cupă (2018 – 2019) și o Supercupă a României (2019 – 2020).

„A fost cel mai mare fotbalist pe care l-am avut noi!”

În ceea ce privește cariera de fotbalist pe care a avut-o Gică Hagi, răspunsul lui Bogdan Stelea a fost unul scurt: „A fost cel mai mare pe care l-am avut noi”.

Din punctul meu de vedere, a ajuns cel mai mare fotbalist pe care l-am avut noi. Mă refer aici la rezultate. Au mai fost și alții care au avut calități incredibile. Nu știu dacă mai talentați ca Hagi, dar erau foarte mari. Mă refer la Balaci, la Dobrin… Și din generația mea au fost jucători sclipitori, ca Adrian Ilie, Sabău, Lupu. Mai erau, nu știu, chiar și Ilie Dumitrescu în anumite situații. Când a fost în vârful lui de formă făcea ce voia pe teren”, a spus Stelea.

Adio, Răzvan Marin la echipa națională în mandatul lui Mirel Rădoi? Selecționerul reacționează după ieșirea mijlocașului.