VIDEO. Adrian Mutu vrea victoria cu Ungaria. „Cuvântul de ordine va fi echilibrul. Trebuie să jucăm cu cap și să luam cele trei puncte”

Mihai Cheles / 26.03.2021, 16:01
VIDEO. Adrian Mutu vrea victoria cu Ungaria. „Cuvântul de ordine va fi echilibrul. Trebuie să jucăm cu cap și să luam cele trei puncte”

Adrian Mutu vrea victoria cu Ungaria! Selecționerul României este sigur că va fi un meci greu, însă are mare încredere în elevii săi.

VIDEO. Adrian Mutu vrea victoria cu Ungaria. „Cuvântul de ordine va fi echilibrul. Trebuie să jucăm cu cap și să luam cele trei puncte”

Naționala de tineret a României va întâlni echipa similară a Ungariei, chiar la Budapesta, în cea de-a doua partidă din Grupa A, de la Campionatul European de tineret, sâmbătă, 27 martie, de la ora 19.

România vine după un rezultat de egalitate în fața Olandei, scor 1-1, în timp ce Ungaria a fost învinsă de Germania cu 0-3, după un meci în care a fost dominată cap-coadă. Tot în această Grupă A, Germania și Olanda se vor întâlni față-n față, în aceeași zi, de la ora 22.

Iată ce a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă dinaintea partidei cu Ungaria:

VIDEO:

(Încărcătură diferită între meciurile contra Ungariei ca jucător și cele ca antrenor?)

Încărcătură foarte mare, bineînțeles că diferită. Derby-ul rămâne derby. Un meci foarte greu. Sunt sigur că Ungaria va juca cu foarte multă ambiție. La fel o vom face și noi.

(Ne ajută cumva că Ungaria joacă ultima șansă împotriva noastră? Ca plan tactic…)

Nu știu dacă ne ajută. Pe lângă faptul că aveam un meci dificil, faptul că-și joacă ultima șansă îl face și mai dificil. În același timp, și pentru noi, dacă vom lua cele trei puncte, suntem într-o poziție favorabilă de a ieși din grupă. De a intra în ultimele opt

(Vom juca mai ofensiv?)

Întotdeauna mi-a plăcut fotbalul ofensiv. Asta și le-am implementat jucătorilor în stilul nostru de joc. Bineînțeles că, a face tot timpul faza de atac foarte bine, te obligă să ai un echilibru și în apărare. Cuvântul nos

tru de ordine va fi echilibrul – atât în ofensivă, cât și în defensivă. Să jucăm cu cap, să dăm ritmul meciului și să luăm cele trei puncte. Ceea ce contează cel mai mult este victoria.

Mâ gândesc la schimbări, însă nu m-am decis. Mai am dubii

(Vă gândiți la un rulaj al jucătorilor?)

Bineînțeles că mă gândesc să fac schimbări, dar încă nu am decis nimic. Vă spun sincer că încă nu m-am decis. Mai am anumite dubii, iar până mâine voi pune la punct aceste lucruri.

(Unde ați văzut meciul cu Macedonia de Nord?)

L-am văzut toți în sală! Am fost toți alături de echipa națională mare. Mă bucur că am luat toate cele trei puncte.

(Ungaria nu a făcut decât să se apere cu Germania. Cât de mult contează în analiza dumneavoastră?)

Foarte puțin! Sunt sigur că mâine vom vedea o altă Ungarie pe teren. Mai ambițioasă, mai dornică de victorie. La nivel de naționale, este un derby.

(Nu aveți mare experiență ca antrenor, dar ați primit multe elogii pentru rezultatele de până acum. Cum vă simțiți?)

Foarte bine. Bineînțeles! În afară de rezultatul final, sunt și alte lucruri care își creează o stare de confort și îți dă plăcere. Cum ar fi anumite elogii din partea criticilor. Este bine să ți le însușesc, așa cum o fac eu. Acesta lucru mă face și mai responsabil, să rămân cu picioarele pe pământ și merg pe același drum pe care sunt acum.