VIDEO: Autogol a la Bănel Nicoliță în Liga I, marcat în duelul Academica Clinceni – FC Botoșani

Olteanu Ștefan / 14.05.2021, 18:56

Duelul Academica Clinceni – FC Botoșani a oferit un autogol care a adus aminte de „reușita” lui Bănel Nicoliță de pe „Santiago Bernabeu”, din 2006. Florin Achim a fost ghinionistul zilei. Fundașul dreapta al Academicii Clinceni a trimis spre propria poartă de la 20 de metri, iar portarul Ureche a fost total surprins de decizia coechipierului său și mingea s-a dus direct în plasă.

VIDEO: Autogol a la Bănel Nicoliță în Liga I, marcat în duelul Academica Clinceni – FC Botoșani

Autogol a la Bănel Nicoliță în Liga I, marcat în duelul Academica Clinceni – FC Botoșani. În minutul 5 al partidei, Florin Ureche avea mingea la picior la aproximativ 20 de metri distanță de propria poartă. El era într-o poziție lateral dreapta, moment în care a decis să trimită o pasă în forță spre propria poartă. Portarul Andrei Ureche era ieșit dintre buturi iar balonul s-a dus direct în plasă.
Ureche nu a înțeles decizia lui Florin Achim, însă fundașul dreapta a băgat privirea în pământ și a părut că și-a asumat greșeala. Vezi imagini în galeria foto.

Florin Achim a marcat un autogol a la Bănel Nicoliță
Florin Achim a marcat un autogol a la Bănel Nicoliță. Sursă foto: Youtube Fotbal România

Execuție similară cu a lui Bănel Nicoliță

Un autogol similar înscria și Bănel Nicoliță, în celebrul duel Real Madrid – Steaua (FCSB) 1-0, din 2006. Atunci, Bănel Nicoliță se afla în aceeași poziție ca Florin Achim, doar că în lateral stânga. El a trimis o pasă în forță spre poarta lui Cernea, care era ieșit, și a marcat un autogol istoric. Van Nisterlooy a mai ratat în acea seară o lovitură de la 11 metri pentru Real Madrid, iar golul lui Bănel a făcut diferența pe tabelă.

Așa a vrut Dumnezeu, să fiu singurul marcator în acel Real Madrid – Steaua 1-0 și s-a terminat povestea. A fost un moment de cumpănă în cariera mea” spunea Bănel Nicoliță în urmă cu mai mulți ani.

Bănel Nicoliță a divorțat din dragoste pentru fotbal. Mai exact, pentru echipa locală din Făurei, unde e implicat trup și suflet. Însă, fosta parteneră a fotbalistului a rupt tăcerea după mai multe luni.