VIDEO. Ce șanse are Dinamo de a supraviețui în Liga 1? Cătălin Mureșanu, comentariu senzațional la Playsport Live: „U Cluj nu revenea cu 30 de baraje, plus Vidraru!” Cine este „Sfântul din Ștefan cel Mare”

Robert Zanfir / 23.05.2022, 21:21
VIDEO. Ce șanse are Dinamo de a supraviețui în Liga 1? Cătălin Mureșanu, comentariu senzațional la Playsport Live: „U Cluj nu revenea cu 30 de baraje, plus Vidraru!” Cine este „Sfântul din Ștefan cel Mare”

Cătălin Mureșanu a comentat șansele pe care le mai are Dinamo de a se redresa în lupta pentru supraviețuirea în Liga 1. Echipa lui Dusan Uhrin a pierdut turul barajului cu U Cluj, 0-2, într-un meci jucat pe final în superioritate numerică.

Dinamo s-a împiedicat neașteptat pe Cluj Arena. Dusan Uhrin și compania s-au văzut învinși de a treia clasată din Liga 2, U Cluj. Ardelenii au jucat pe final în inferioritate numerică, după eliminarea lui Ely Fernandes. Gazdele au avut, totuși, un om providențial în Ioan Filip. Fostul jucător de la Dinamo și-a executat fosta echipă cu un procedeu necaracteristic: centrare cu exteriorul, pentru golul lui Boiciuc.

Ce șansele are Dinamo de a supraviețui în Liga 1? „U Cluj nu revenea cu 30 de baraje, plus Vidraru!” Cine este „Sfântul din Ștefan cel Mare”

Jurnalist care se ocupă de Dinamo de aproape 15 ani, Cătălin Mureșanu a comentat în stilul caracteristic eșecul de pe Cluj Arena.

„Un element interesant. Dinamo aduce de la defuncta Gaz Metan Mediaș trei jucători. Irobiso, Grădinaru și Moura. Și Vlad Morar, bravo!

U Cluj îl ia pe Filip (Ioan Filip – n.r.). Filip, care în viață lui, de când mă uit eu la Filip, jucător… a luat campionatul cu Oțelul, nu a dat în viața lui o pasă cu exteriorul. Acum, face meciul vieții, dar ce se întâmplă cu două faze înainte?

Filip dă pe lângă minge în careu, Morar trage în portar… Era 1-1, la 1-1 Universitatea Cluj nu revenea în 30 de baraje, 30 de baraje plus Vidraru, 31! Nu își mai revenea. Și cu un om mai puțin”, a spus Cătălin Mureșanu în cadrul emisiunii Playsport Live, moderată de Sorin Chiriac.

„Fundașii lui Dinamo, prinși undeva între ARO Câmpulung – CS Rucăr”

Cu experiență de peste 20 de ani, Cătălin Mureșanu este (re)cunoscut pentru sursele pe care le are în Ștefan cel Mare. Jurnalistul Playsport este convins că jucătorii lui Dinamo au făcut erori de ligi inferioare în prima manșă a barajului cu U Cluj.

„În bandă, acolo, te scoate ca la județ, deci acolo fundașii dinamoviști… Dinamo a transferat ultima oară când s-a cârpit, la Dinamo a existat cârpeală la cârpeală anul asta. Când s-a cârpit ultima oară, Dinamo s-a cârpit de la jumătate în sus și a rămas cu jumătatea de jos descoperită.

Și am văzut de s-a întâmplat în linia fundașilor. Ai două pase peste linii, la ieșirea lui Eșanu este la fel, fundașii sunt prinși undeva în Aro Câmpulung – CS Rucăr. Deci undeva acolo sunt fazele astea”, a mai spus jurnalistul Playsport, Cătălin Mureșanu.

Cătălin Mureșanu: „Exista un sfânt în Ștefan cel Mare. Albentosa”

Dinamo este la a doua încercare de a supraviețui în Liga 1. Anul trecut, tot cu Dusan Uhrin la timonă, câinii și-au prelungit viața pe prima scenă a fotbalului românesc și datorită lui Raul Albentosa, un fundaș adus de nicăieri și care a impresionat în Ștefan cel Mare.

Dinamo, la cârpirea cârpirii cârpelii nu reușește să își aducă… cum se salvează Dinamo anul trecut? Cu Sfântul Albentosa! Exista un sfânt în Ștefan cel Mare, lângă Discobol. Albentosa! Cu Dusan Uhrin, are și Dusan Uhrin un merit, dar fară Albentosa, Dusan Uhrin nu reușea nimic. Bine, a mai fost și Sfântul Covid.

Dinamo anul trecut și-a luat un fundaș senzațional, îl vezi de la primul meci că ăla e fundaș, adus de undeva cred că de prin Bulgaria, transfermarkt.de, adică, nu altceva… adus, pus acolo, extraordinar.

Și, ia uite, U Cluj, Filip exterior, la întâmpinare în fața careului. A lovit-o cu crampoanele. A dat cu crampoanele așa…. Eșanu s-a dus pe colțul din Mănăștur, acolo chiar nu a avut niciun fel de vină. Steliano Filip era pe Feleac la o plimbare romantică, pentru că vine târziu rău de tot”, a încheiat Cătălin Mureșanu la Playsport Live.

Daniel Pancu: Liga 2 e o mare capcană

Dinamo a pierdut prima manșă a barajului cu U Cluj, 0-2, deși a jucat în inferioritate numerică. Roș-albii au șanse foarte mici pentru retur, în ciuda unui joc dominat autoritar în repriza a doua a partidei de pe Cluj Arena.

Nu credeam, Dinamo a arătat bine în ultime etape și orice ai face este o diferență între Liga 1 și Liga 2. Eu mă întreb dacă s-ar fi jucat… într-un meci era posibil că U Cluj să bată pe Dinamo, dar acum, având șansă asta (cu doua manșe – n.r.) cred că e mai bine pentru echipele de Liga 1.

E o mare capcană! U Cluj venea după niște jocuri total nereușite. Dacă antrenorul din spate nu are experiență asta din urmă… se întâmplă niște fenomene foarte ciudate. În liga a doua poți să vezi o echipă de trei ori, se transformă, se transformă jucătorii. Singura lor șansă când joacă cu o echipă mai bine cotată este atitudinea și dăruirea. Practic, fac meciul vieții lor. Poți să i supriza asta. Liga a doua e o capcană. Dacă nu ai experiența Ligii 2, cazi în ea.
Daniel Pancu, la Playsport Live.