VIDEO | Circ cu Medvedev. Lumea tenisului e scandalizată de gestul sportivului din Rusia

Catinca Giosanu 23.09.2022, 08:53
VIDEO | Circ cu Medvedev. Lumea tenisului e scandalizată de gestul sportivului din Rusia

Daniil Medvedev a părăsit competiția de la Metz. Fostul lider mondial a fost învins de un jucător care are în palmares trei titluri de Grand Slam.

Daniil Medvedev, eliminat surprinzător în optimi la ATP Metz

Daniil Medvedev era principalul favorit al turneului „ATP 250” de la Metz. El a fost eliminat în optimi de Stan Wawrinka. Jucătorul elvețian s-a impus după două ore și 23 de minute de joc.

Fanii nu se așteptau ca Stan Wawrinka să se impună în optimi la ATP Metz, mai ales că a avut un adversar cu mult mai bine cotat în ierarhia mondială. Medvedev a ocupat prima poziție în clasamentul mondial până pe 12 septembrie, iar acum se află pe poziția cu numărul patru. De cealaltă parte, jucătorul elvețian a ajuns pe locul 284.

Reacția sa i-a luat prin surprindere pe fani

Medvedev a pierdut în decisiv, deși câștigase setul al doilea. Fostul număr unu mondial a salvat o minge de meci în tiebreakul setului secund și una la 3-5 în decisiv, dar elvețianul a închis partida la a treia oportunitate. Meciul dintre cei doi jucători de tenis s-a încheiat cu scorul de 6-4, (7)6-7, 6-3.

La finalul partidei, Daniil Medvedev a avut o ieșire nervoasă. El a imitat o maimuță pentru a le răspunde francezilor din sală, care l-au fluierat de zor.

Gestul nesportiv le-a amintit fanilor de momentul în care Medvedev s-a contrat cu spectatorii de la Australian Open 2022. El a mai făcut un acest asemănător la Montreal, când a fost eliminat în turul doi de Nick Kyrgios.

În continuare, Stan Wawrinka se va lupta cu cu suedezul Mikael Ymer (100 ATP). Wawrinka are trei titluri de Grand Slam în palmares: Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016.

Urmăriți Playsport.ro și pe