VIDEO. Comoara lui Ion Țiriac a fost scoasă la iveală. Ce detaliu face diferența față de celelalte „avuții” ale miliardarului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.10.2021, 09:10
VIDEO. Comoara lui Ion Țiriac a fost scoasă la iveală. Ce detaliu face diferența față de celelalte „avuții” ale miliardarului

Ion Țiriac este considerat de foarte multă lume drept cel mai bogat român. Printre multe altele, el deține o colecție cel puțin impresionantă de mașini de lux.

Ion Țiriac a achiziționat recent o mașină cu totul specială

Iar miliardarul nu ratează nicio ocazie pentru a-și extinde impresionanta colecție. Recent, el a achiziționat un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition, mașină în ediție limitată, deținută doar de 992 de oameni de pe întreaga planetă, potrivit EVZ Capital.

Un detaliu face însă această mașină specială față de celelalte deținute de Ion Țiriac. Conform sursei citate, ea conține înăuntru celebra plăcuță de aur semnată chiar de Wolfgang Porsche, proprietarul „imperiului” german de automobile.

Astăzi, 2 septembrie, Ion Țiriac și-a mărit fabuloasa colecție de mașini cu un membru. Este vorba despre un model de Porsche deosebit. Ion Țiriac este printre cei 992 de proprietari care se pot mândri cu noul Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition.

Cum îi spune și numele, noul model de Porsche din Țiriac Collection este moștenirea modelului 911 Targa. Designul special aduce la viață tente ale designului din anii 50, 60, 70 și 80. Modelul prezentat la Porsche Pipera reprezintă a 9-a mașină fabricată din această ediție specială care se va produce în număr de 992 de exemplare”, se arată în prezentarea realizată la acel moment de EVZ Capital.

Acuzații extrem de grave la adresa miliardarului român

Recent, Ion Țiriac a fost acuzat în termeni extrem de duri de fiul lui Ion Gheorghe Maurer, mentorul său și omul care l-a ajutat enorm la începutul carierei sale. Jean Maurer a spus că fostul mare tenismen doar s-a folosit de bunătatea tatălui său, fost premier al României în „era” Nicolae Ceaușescu.

Țiriac a fost creat, pur şi simplu, de tatăl meu. Maurer a fost un veritabil mentor al lui, pe când Țiriac era către apogeul carierei sportive. Relaţia era absolut necesară, pentru că astfel Țiriac putea să-şi păstreze pașaportul la întoarcerea în tară și să schimbe valuta câştigată afară la un curs avantajos, şi nu un dolar la un leu, cum se obișnuia. Însă acest om a devenit, între timp, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieţii mele. Ţiriac s-a apropiat de tatăl meu doar pentru a căpăta influență. A profitat de părintele meu. L-a folosit ca să-şi creeze imunitate, ca să aibă bani şi pașaport. Era un profitor. Taică-meu nu a făcut pentru mine câte a făcut pentru Țiriac”, a spus în urmă cu mai mult timp fiul lui Ion Gheorghe Maurer.

EXCLUSIV. Ion Țiriac nu este considerat totuși de toată lumea cel mai bogat român. Cine l-ar depăși în acest top conform lui Dumitru Dragomir