VIDEO. Cum arată stadioanele care vor găzdui Campionatul Mondial de fotbal de peste 4 ani

Olteanu Ștefan 17.06.2022, 23:32
VIDEO. Cum arată stadioanele care vor găzdui Campionatul Mondial de fotbal de peste 4 ani

FIFA a dezvăluit stadioanele care vor găzdui Campionatul Mondial de fotbal din Canada, SUA și Mexic, turneu final programat peste 4 ani. Nu mai puțin de 16 super arene vor fi puse la dispoziție. Dintre acestea, cele mai multe sunt din Statele Unite ale Americii: 11!

Mondialul revine în SUA după 32 de ani! Cum arată stadioanele care vor găzdui Campionatul Mondial de fotbal de peste 4 ani

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, FIFA a dezvăluit numele orașelor care vor găzdui Campionatul Mondial de fotbal de peste 4 ani, dar și stadioanele superbe pe care se vor disputa meciurile de 5 stele.

Mondialul revine în SUA după o pauză 32 de ani, americanii organizându-l pe cel din 1994, unde România a ajuns în sferturi, performanță stabilită de celebra „Generație de Aur”.

Doar că, în 2024, SUA vor organiza turneul final împreună cu Mexic și Canada! Mexic a mai organizat Campionatul Mondial în 1970 și 1986, în timp ce pentru Canada va fi o premieră.

Nu mai puțin de 16 stadioane vor fi puse la dispoziție, 11 dintre acestea aparținând americanilor.

  • SUA: MetLife Stadium (New York/New Jersey), Gilette Stadium (Boston), SoFi Stadium (Los Angeles), Lincoln Financial Field (Philadelphia), AT & T Stadium (Dallas), Levi’s Stadium (San Francisco), Hard Rock Stadium (Miami), Mercedes-Benz Stadium (Atlanta), Lumen Field (Seattle), NRG Stadium (Houston), Arrowhead Stadium (Kansas City)
  • Mexic: Estadio Akron (Guadalajara), Estadio BBVA Bancomer (Monterrey), Estadio Azteca (Mexico).
  • Canada: BMO Field (Toronto), BC Place (Vancouver)

VIDEO cu cele 16 arene care vor găzdui Campionatul Mondial din 2026:

Campionatul Mondial din 2026 va fi cel mai mare din istorie! 48 de echipe se vor înfrunta într-un total de 80 de meciuri, pe parcursul a 34 de zile

În 2026, FIFA va organiza în premieră un Campionat Mondial cu 48 de echipe la start. Decizia forului mondial a stârnit deja controverse la nivel internațional, cele mai multe voci fiind de părere că un număr atât de mare de echipe nu vor putea oferi același spectacol.

Asia va trimite 8 echipe în SUA, Mexic și Canada. 9 vor veni din Africa, 6 din Caraibe, America Centrală și de Nord, 6 din America de Sud, una singură din Oceania și 16 din Europa. Acestora li se vor mai adăuga alte două echipe, care se vor califica în urma unui turneu de tip play-off. La acest turneu vor participa 6 selecționate naționale urmând ca cele mai bune două să ajungă la turneul final.

Campionatul Mondial din 2026 va oferi spectatorilor nu mai puțin de 80 de meciuri și se va disputa pe durata a 34 de zile.

Brazilia sau Franța? Argentina sau Anglia? Cine e favorită să câștige Campionatul Mondial din 2022? Toate detaliile despre echipele care vor merge în Qatar.

Urmăriți Playsport.ro și pe