VIDEO. David Popovici le-a pus gând rău ungurilor: „Ei sunt extraordinari, dar îmi doresc să îi depășim la fiecare probă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.06.2022, 10:12
VIDEO. David Popovici le-a pus gând rău ungurilor: „Ei sunt extraordinari, dar îmi doresc să îi depășim la fiecare probă”

David Popovici a fost întrebat la conferința de presă de după revenirea în țară dacă succesul obținut de el la Campionatul Mondial este cu atât mai important cu cât el a vent în Ungaria, o țară net superioară României la înot, în special în ceea ce privește infrastructura. Dublul campion mondial a explicat că își dorește foarte mult să îi învingă pe competitorii săi maghiari, după ce a admis că aceștia se află la un nivel foarte bun.

David Popovici este foarte mulțumit că succesul său s-a produs în Ungaria, o țară superioară României în natație

David Popovici speră ca peformanța sa de la Budapesta să reprezinte un nou start pentru natația românească. Și ca în viitorul apropiat țara noastră să depășească celelalte națiuni în acest sport, inclusiv Ungaria.

(n.r. dacă se bucură că a câștigat chiar în Ungaria, o țară care stă mult mai bine decât România la capitolul infrastructură și rezultate) Mă simt mândru pentru că am reușit să ajung la acest nivel. Știm cu toții că Ungaria este o forță mult mai puternică în materie de înot. Însă, poate este un nou început, ce am reușit eu să fac acum. Și, deși le doresc cât mai multe medalii, mi-ar plăcea să fim în fața absolut a tuturor”, a spus David Popovici la conferința de presă.

Ce a mai spus campionul mondial la 100 și 200 de metri liber

David Popovici a mai făcut o paralelă cu rivalii săi din Ungaria. Tânărul de 17 ani de la CS Dinamo a dezvăluit că își dorește ca înotătorii români să aibă parte la Campionatul European de juniori de la Otopeni de aceeași susținere pe care au avut-o maghiarii la Mondialul de la Budapesta.

„De abia aştept să concurez la Europenele de juniori. Vă aştept în număr cât mai mare şi de abia aştept să mă simt cum s-au simţit sportivii maghiari la aceste Campionate Mondiale. Să simt cum e să concurez la mine acasă, şi vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute cât mai bine să intrăm în starea de concurs. Sincer, de abia aştept să ne strige numele când urmează să avem o probă. Nu numai mie, ci şi tuturor ceilalţi sportivi români, să ne simţim cu adevărat speciali.

Pentru că acela e un moment cu adevărat unic. Mai urmează Europene de seniori, Mondiale de juniori, Mondiale în bazin scurt. Avem un sezon competiţional destul de plin. Însă cred că Europenele de juniori de la Otopeni o să fie memorabile cu siguranţă.

Ce urmărește David Popovici în fiecare zi

Eu şi cu echipa mea avem cumva filosofia asta de nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Eu consider că asta e valabil în orice domeniu. Atât cât încerci în fiecare zi să fii cea mai bună versiune a ta, eventual vei reuşi să fii, chiar dacă nu înseamnă perfectul absolut. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea şi cred că asta e o reţetă spre o viaţă fericită. (…)

Am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil. Cred că cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă e super, dacă se poate în mai multe e şi mai super. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecţionăm. Iar un alt vis al meu foarte mare este să inspir cât mai multă lume şi să fac lumea să simtă aceleaşi emoţii, să le trăiască alături de mine, odată ce fac lucrul la care sunt bun, înotul”, a mai spus David Popovici la revenirea în România după Campionatul Mondial de la Budapesta.