VIDEO. Deian Sorescu, gol superb în Polonia. Fostul jucător al lui Dinamo a finalizat cu sânge rece

Robert Zanfir / 31.07.2022, 20:49

Deian Sorescu (24 de ani) a deschis scorul în victoria lui Rakow Czestochowa, 3-2 cu Stal Mielec. Partida a contat pentru etapa a 3-a din Ekstraklasa. A fost prima reușită a fostului dinamovist în acest sezon.

Deian Sorescu are un început furtunos de sezon. A fost eliminat în Conference League, în turul dublei cu Astana. A fost suspendat în retur, dar polonezii s-au calificat mai departe cu un scor general de 6-0. Apoi, a venit rândul să se remarce în campionat. A deschis scorul pentru Rakow, cu un șut puternic venit la capătul unei faze superbe. Pentru gazde a fost titular și Bogdan Racovițan.

Deian Sorescu, gol superb în Polonia

Deian Sorescu a reușit un singur gol pentru Rakow, în cele 9 partide jucate în campionat după transferul de la Dinamo. Noul sezon ar putea fi mai bun pentru bănățean.

Internaționalul României a deschis scorul în minutul 4 al partidei cu Stal Mielec. În cele din urmă. gazdele s-au impus cu 3-2 și sunt pe locul 3 al clasamentului. Rakow are 6 puncte din tot atâtea posibile.

În partida de duminică, Bogdan Racovițan a fost schimbat la pauză, iar Deian Sorescu a rezistat pe teren până în minutul 87.

Deian Sorescu, de la evenimentul neplăcut în care a fost dezbrăcat de suporteri, direct în lupta pentru titlu

Fostul dinamovist a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport, despre diferențele dintre România și Polonia, dar și dintre cele două campionate.

„E o diferență între viața de acolo (n.r. – România) și cea de aici, mai ales pe partea sportivă. Sunt multe chestii noi, pe care le-am învățat în perioada sta. Cu siguranță voi mai învăța. Mă bucur că, încet-încet, intru în ritm cu unii băieți care sunt aici de câțiva ani.

În Polonia, din ce-am văzut, este o intensitate foarte mare și fotbalul se bazează pe forță și rezistență. E un lucru foarte bun pentru echipă, pentru că, dacă fiecare jucător își face treaba și se ajută unul pe celălalt, avem de câștigat.

Pot să spun că în România este mai multă calitate individuală la jucători”, a dezvăluit Sorescu pentru Playsport.

Joacă și în dreapta, și în stânga și se adaptează în orice sistem. E un fotbalist de 25 de ani pe care Racow, dacă joacă așa, poate să îl vândă cu câteva milioane.

(n.r. despre suma pentru care Deian Sorescu a plecat de la Dinamo) 700.000 de euro curați și cu bonusuri ajunge la 1.300.000 de euro. Au fost 700.000 de euro la început, plus 100.000 pe care i-au dat după aceea,
Giovanni Becali pentru Digi Sport.