VIDEO. Ediție specială a emisiunii „PlayMaker” cu Mihai Roșoiu, redactorul șef adjunct al site-ului PlaySport.ro. Camelia Potec e super-invitata serii

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.07.2021, 18:00

Ediție specială a emisiunii „PlayMaker” cu Mihai Roșoiu, redactorul șef adjunct al site-ului PlaySport.ro, de la 18:00. Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român e super-invitata serii.

VIDEO. Ediție specială a emisiunii „PlayMaker” cu Mihai Roșoiu, redactorul șef adjunct al site-ului PlaySport.ro, de la 18:00. Camelia Potec e super-invitata serii

Camelia Potec este una dintre cele mai titrate sportive din istoria natației românești. Ea câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Mai mult, de-a lungul carierei, ea a câștigat peste 200 de titluri naționale și a doborât mai multe recorduri. Pe data de 31 octombrie 2013, ea a fost numită în funcția de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, devenind astfel cel mai tânăr președinte de federație din România.

Ea va discuta în mod evident de noua senzație a sportului românesc, David Popovici. Tânărul de doar 16 ani a făcut senzație la Campionatele Europene de Natație destinate juniorilor de la Roma. El a cucerit trei medalii de aur și una de argint, în proba de ștafetă 4 X 100 de metri liber. El este anunțat de foarte multă lume drept următoarea mare vedetă a natației mondiale.

Camelia Potec insistă pentru declararea zilei de 19 iulie ca Ziua Națională a Înotului Românesc

Performanțele reușite de Popovici la Roma, și nu numai de el, au făcut-o pe Camelia Potec să ia atitudine în legătură cu o problemă considerată extrem de importantă pentru înotul românesc. Ea le-a cerut deputaților din Parlamentul României să voteze proiectul de lege care prevede ca ziua de 19 iulie să fie recunoscută oficial ca ziua națională a înotului.

Am foarte mari emoții și, de data aceasta, cred că emoțiile sunt în sufletul tuturor. Mai ales că avem aici niște părinți care au la fel de multe emoții. Ne bucurăm că am venit cu astfel de rezultate. Aș dori să fac un apel către toți deputații țării noastre.

Peste o lună, sau o lună și jumătate, când se întorc din concedii, aș dori să vorbească aceeași limbă cu noi, oamenii din sport și să fie de acord să acorde votul de încredere pentru propunerea legislativă ce are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 19 iulie drept ziua națională a înotului.

Din păcate, din câte am auzit, a fost respinsă în Senat, dar, pentru că cei din Camera Deputaților e forul decizional, facem un apel pentru dânșii, pentru că, pentru sportul românesc, pentru generația viitoare pentru a avea niște copii sănătoși, contează ca înotul să aibă o zi națională.

O zi în care, chiar dacă nu avem bazinele necesare în care să-i putem duce pe toți copiii. Avem râuri, avem lacuri, avem piscine, avem ștranduri, avem Mare, avem Oceane, dacă mergem în străinătate în vacanță și putem sărbători împreună cu toți românii ziua națională a înotului”, a spus Camelia Potec în cadrul unei conferințe de presă susținute la întoarcerea în țară a lotului de juniori.

Anunț uriaș făcut de președintele Federației Române de Natație

De asemenea, cu aceeași ocazie, Camelia Potec a dat și o veste uriașă pentru sportul românesc. Ea a anunțat că România va organiza trei competiții europene, două destinate juniorilor și una la nivel de seniori.

Am mai scris o filă de istorie. ieri, în ultima zi a Europenelor de juniori de la Roma, ni s-a acordat organizarea în România, pentru prima dată, a 3 competiții europene: două de juniori, unul la înot și unul de sărituri în apă, de anul viitor chiar, și unul de seniori în bazin scurt, pentru sfârșitul anului 2023.

Până acum nu am putut organiza aceste campionate pentru că nu am avut infrastructura necesară. Dar iată că, începând de anul acesta avem o nouă bază sportivă în Otopeni”, a dezvăluit fosta campioană olimpică.