VIDEO. Erou de Milano! Tătărușanu a făcut minuni în poarta lui AC Milan, apărând și un penalty

Marian Cărăvan 13.01.2021, 09:18
VIDEO. Erou de Milano! Tătărușanu a făcut minuni în poarta lui AC Milan, apărând și un penalty

Ciprian Tătărușanu a făcut minuni în poarta lui AC Milan. Integralist în meciul cu Torino, din optimile de finală ale Cupei Italiei, goalkeeper-ul român s-a remarcat la loviturile de departajare. „Apără Tătărușanu!” a fost din nou expresia care ne-a venit în minte.

Ciprian Tătărușanu, erou de Milano! A făcut minuni în poarta lui AC Milan

Stefano Pioli i-a oferit din nou șansa lui Ciprian Tătărușanu de a-și arăta calitățile. Integralist în optimile Cupei Italiei, în meciul contra celor de la Torino, portarul român a răsplătit încrederea antrenorului. Ciprian Tătărușanu a făcut minuni în poarta lui AC Milan, s-a remarcat în timpul jocului, iar la loviturile de departajare a fost decisiv. Titularul obișnuit al milanezilor, Gianluigi Donnarumma, rezervă cu Torino, a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, pentru proteste vehemente de pe bancă, în minutul 71.

Goalkeeper-ul român anticipa încă din prima repriză un meci mare. Într-un meci dominat pe alocuri autoritar de Milan, Tătărușanu a avut și el ocazia să se remarce. În minutul 26, a avut un moment de inspirație, când a ieșit în fața lui Simone Zaza, căruia i-a închis unghiul. După alte 12 minute, Tătărușanu a intervenit salvator și la șutul expediat de Amer Goiak. Și în prelungiri, românul din poarta lui AC Milan s-a remarcat. Cum niciuna dintre echipe nu a înscris, totul s-a decisiv la loviturile de departajare. Și aici a intrat în scenă Ciprian Tătărușanu! Ciprian Tătărușanu a făcut minuni în poarta lui AC Milan.

Românul a fost decisiv. A fost foarte aproape de a apăra lovitura lui Lyanco, a ghicit colțul și chiar a atins mingea. A făcut-o însă atunci când pentru Torino a executat Rincon. Intervenția lui Tătărușanu a fost decisivă. AC Milan s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a trecut de Torino, scor 5-4 la lovituri de departajare.

În sferturile de finală, AC Milan o va întâlni pe învingătoarea dintre Inter și Fiorentina.

Ciprian Tatarusanu a facut minuni in poarta lui AC Amilan
Ciprian Tatarusanu a facut minuni in poarta lui AC Amilan

Retras de la echipa națională, face minuni la AC Milan

În toamna anului trecut, Ciprian Tătătușanu s-a retras de la naționala României, după 73 de partide pentru tricolori. Se clasează pe locul 17 într-o ierarhie all-time a celor care au evoluat pentru prima reprezentativă (fiind la egalitate cu fostul selecționer, Cosmin Contra).

După retragerea de la echipa națională, Ciprian Tătărușanu și-a continuat cariera la echipa sa de club, AC Milan, cu care a semnat în vara lui 2020.

Ciprian Tătărușanu a fost analizat de unul dintre oamenii importanți din staff-ul selecționerului Mirel Rădoi. Psihologul echipei naționale, omul care trebuie să pună ordine în gândurile fotbaliștilor, i-a făcut o caracterizare scurtă lui Ciprian Tătărușanu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport.ro, Silviu Ioniță a sintetizat în trei cuvinte cu mare încărcătură ceea ce înseamnă fotbalistul Ciprian Tătărușanu.

„Calm, pozitiv, pasionat”, a afirmat Silviu Ioniță despre Ciprian Tătărușanu, goalkeeper-ul cu 73 de selecții la echipa națională.

Născut pe 9 februarie 1986, Ciprian Anton Tătărușanu a jucat de-a lungul carierei la formațiile Juventus București, Gloria Bistrița, Steaua, Fiorentina, Nantes, Lyon, iar în prezent este legitimat la AC Milan.

Urmăriți Playsport.ro și pe