VIDEO EXCLUSIV. Ana Maria Popescu, la momentul adevărului. Drama care se ascunde în spatele discursului manifest

Dumitru Adrian / 09.08.2021, 18:33
VIDEO EXCLUSIV. Ana Maria Popescu, la momentul adevărului. Drama care se ascunde în spatele discursului manifest

Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokio, a venit în redacția PlaySport, fiind invitată în emisiunea PlayMaker, moderată de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu.

Campioana noastră a dezbătut și momentul discursului-manifest. La sosirea în România, cuvintele și gesturile sale au provocat un tsunami în țară.

Scopul discursului-manifest. Ana Maria Popescu, demers pentru un viitor mai bun

La aproximativ două săptămâni distanță, în exclusivitate pentru PlaySport, Ana Maria Popescu a dezvăluit drama care stă în spatele cuvintelor dure.

„Nu am pregătit acel discurs. Sincer, dupa 12 ore de zbor nu cred că mai eram în stare să repet cu punct și virgulă. Am dat frâu liber emoțiilor și am ridicat tonul ca să îmi înghit lacrimile.

La un moment dat simțeam că dacă nu fac asta, o să încep să plâng. Nu sunt vreo sensibilă de felul meu, dar… Și ce s-a întâmplat după, toate mesajele de încurajare primite, au fost și critici.

Eu nu am o problemă dacă sunt criticată. Oameni necunoscuți au mers până la jingniri, dar majoritatea au fost mesaje de susținere. Și am simțit la fel, că sunt oameni cu multe frustrări și ca au vrut să spună ceva. Mi se pare trist că sunt mulți astfel de oameni și poate că cineva nu îi ascultă. La mine așa s-a întâmplat, pur și simplu. Nu am pregătit nimic dinainte. Nu m-am gândit că o să vin și o să urlu. Așa s-a întâmplat, pur și simplu.

Cum se practică sportul în România. „Ne împrumutam și șosetele”

Ana Maria Popescu a explicat în emisiunea PlayMaker ce traume ascunde. Lipsa finanțelor din sport a provocat imagini greu de digerat de copii. Sportiva a trăit momente care nu vor fi uitate niciodată.

Îmi reproșez tonul din acel discurs. Mesajul rămâne în continuare același. Nu se aplică doar în sport, eu vorbesc despre sport că trăiesc în fenomen de 20 și ceva de ani și stiu ce se întâmplă.

Dar asta nu înseamnă că în alte domenii nu e așa. Educația, sănătatea, totul să fie la superlativ și să nu ne intereseze de sport, mai ziceam. Eu înțeleg că sunt probleme peste tot, dar eu am vorbit de sport pentru că acolo mă pricep.

Nu vreau ca acei copii care intră acum în sălile de sport să treacă prin aceleași etape. Eu nu pot să uit acel costum îngălbenit, adidașii purtați de colegii mai mari, până și șosetele le împrumutam. Pentru că nu aveam. Și tin minte că atunci când câștigam întrebam antrenorul când o să primesc și eu un costum alb. A fost primul meu vis. Să am un costum de scrimă. Și s-a întâmplat până la urmă, dar a trebuit să trec prin acele lucruri până acolo”, a declarat Ana Maria în emisiunea PlayMaker.

Readucem aminte că PlaySport a dezvăluit un episod dramatic petrecut în familia  campioanei noastre.