VIDEO EXCLUSIV. Camelia Potec a dat cărțile pe față după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au retras de la Olimpiadă: „Sunt prietenă cu ele și știu adevărul!”

Giosanu Catinca Mihai Rosoiu 16.07.2021, 23:15
VIDEO EXCLUSIV. Camelia Potec a dat cărțile pe față după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au retras de la Olimpiadă: „Sunt prietenă cu ele și știu adevărul!”

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a dat cărțile pe față după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au retras de la Olimpiadă. Potec a recunoscut că este prietenă cu cele două jucătoare de tenis și că știe exact ce s-a întâmplat de s-au retras de la J.O. Care a fost cu adevărat motivul retragerii?

Camelia Potec a dat cărțile pe față după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au retras de la Olimpiadă

Camelia Potec a fost invitată în cadrul emisiunii PlayMaker, unde a vorbit deschis despre participarea României la Olimpiadă. Oficialul a mărturisit că s-a bucurat extrem de mult în momentul în care a flat că echipa națională de fotbal s-a calificat, dar a dezbătut și problema retragerii jucătoarelor de tenis.

O să mă abțin de la comentarii în ceea ce privește echipa de fotbal. Mi s-a părut impresionant că s-a calificat. I-am felicitat personal pentru această performanță și nu o să spun mai mult cu ceea ce se întâmplă acum. Cu faptul că unii nu sunt lăsăți sau nu doresc să vină la echipa națională.

Fiecare federație gestionează aceste lucruri și știe mai exact și mai clar ce se întâmplă la nivelul sportivilor legitimați pe care îi are un curte.”, a explicat preşedintele Federaţiei Române de Nataţie.

„Sunt prietenă cu ele și știu adevărul!”

În ceea ce privește tenisul, Potec a mărturisit că are o legătură specială atât cu Simona Halep, cât și cu Sorana Cîrstea. Totodată, ea a adus în discuție retragerea celor două românce de la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana și cu toate fetele de la tenis. Motivația de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, apropo de accidentări. Ceea ce doresc eu să spun în momentul de față e că ele la toate turneele le care participă reprezintă țară. Ne bucurăm de fiecare dată când reușesc să câștige turnee. În dreptul numelor lor apare și steagul României și numele țării. Ele își reprezintă în continuare cu cinste țara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediție a Jocurilor Olimpice. Unele fete au participat și la alte ediții. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediții. Ne știm foarte bine și știu cât de mândră a fost să își reprezinte țară la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că și-au dorit să participe. La partea cu accidentările însă, sportivii știu cel mai bine.”, a spus Camelia Potec, în exclusivitate, pentru playsport.ro.

”Nu îmi permit să pun la îndoială acest lucru”

În cele din urmă, ea a spus că jucătoarele de tenis nu trebuie judecate pentru decizia lor și că sănătatea sportivilor este cea care are prioritate înaintea tuturor competițiilor.

Nu cred că e normal să spunem noi că da, ar fi putut participa. E o minciună asta. Sănătatea sportivilor e cea mai importantă. Dacă vor continua să concureze sau chiar și pentru viitorul lor ca om. Eu nu îmi permit să pun la îndoială acest lucru. Nu sunt medic. Le respect mult prea mult. În al treilea rând, avem dovadă că unele fete au fost la Jocurile Olimpice și până acum și nu cred că după mai mulți ani și-au dat seama că nu mai vor să reprezinte România. Am vorbit mai mult la tenis pentru că le știu pe fete.”, a mai spus Camelia Potec, în cadrul emisiunii „PlayMaker”.