VIDEO EXCLUSIV. Chinul prin care a trecut Mirel Rădoi înainte de Jocurile Olimpice: „Cu 4 zile înainte nu știa cu cine va pleca”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.11.2021, 21:29
VIDEO EXCLUSIV. Chinul prin care a trecut Mirel Rădoi înainte de Jocurile Olimpice: „Cu 4 zile înainte nu știa cu cine va pleca”

Mirel Rădoi este omul despre care se discută cel mai mult în fotbalul românesc în aceste zile. Contractul său cu Federația Română de Fotbal expiră la finalul acestei luni, iar el a anunțat că nu vrea să îl prelungească.

Mirel Rădoi a ratat toate obiectivele pe banca echipei naționale

Cu el pe banca tehnică, naționala României a ratat toate obiectivele. De la barajul pentru EURO 2020 la campania pentru Mondialul din Qatar, via Liga Națiunilor. De asemenea, lotul olimpic, condus tot de Rădoi, a avut o prestație slabă la în vara acestui an la Tokyo.

România nu a reușit să treacă de o grupă din care au mai făcut parte Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Honduras. Este adevărat că Mirel Rădoi are circumstanțe atenuante în cazul acestui eșec.

Acestea sunt reprezentate de faptul că a fost nevoit să meargă în Japonia cu un cu totul alt lot față de cel pe care îl stabilise inițial. Majoritatea cluburilor importante din Liga 1 au refuzat să dea jucători la acest lot olimpic, considerând că au alte priorități în acel moment.

Acest aspect a fost subliniat și de jurnalistul sportiv Ion Alexandru în cadrul emisiunii PlaySport Live. Acesta a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu Rădoi cu câteva zile înainte de startul competiției olimpice.

Lotul nu era definitivat cu câteva zile înaintea plecării spre Tokyo

Selecționerul i-a mărturisit atunci că nu știe sigur care este lotul final cu care va pleca în Japonia. În condițiile în care în numai câteva zile urma să se facă deplasarea.

Mie mi se pare o mare greșeală ce s-a întâmplat la lotul olimpic. Era o șansă bună pentru a-ți arăta niște jucători, pentru a-i pune în vitrină. Hagi a fost singurul care și-a dat seama de chestia asta. Au avut acea situație în care aveau în față o competiție, foarte rar ajungem la turnee finale și ei au preferat să piardă cu niște echipe de duzină în preliminariile din cupele europene.

Mie mi s-a părut o uriașă eroare, până la urmă nu știu cine plătește pentru asta. E decizia exclusiv a patronilor. Grupa nu a fost grea. Dacă reușeau să treacă de grupă altele erau perspectivele.

Această problemă a fost gestionată foarte prost, atât de cluburi, cât și de Federație. Mirel Rădoi, cu care am făcut un interviu exact cu vreo 4-5 zile înainte să plece (la Tokyo), mi-a mărturisit că nu știe cu cine va pleca la Tokyo.

Era ziua în care Antonio Sefer s-a prezentat la lot. Mai erau 4 zile pentru a pleca la Tokyo. Când a venit Sefer, s-a uitat Rădoi la el și i-a spus ‘Bravo, bă, bine că ai venit’. Ușurat că mai avea un om pe listă. Mi s-a părut fantastic. Ronaldo Deaconu a întors mașina în drum spre Mediaș pentru a se prezenta la lot. Sunt niște lucruri de neîntâlnit, nu există așa ceva”, a spus Ion Alexandru la PlaySport Live.

EXCLUSIV. Mihai Stoichiță anunță când vor avea loc negocierile finale cu Rădoi și comentează varianta venirii lui Hagi pe banca României: ”Dacă ar vrea să fie antrenor la națională, ar trebui să cedeze clubul Farul soției sau altei persoane. La lot nu avem timp de proiecte pe zece ani”