VIDEO EXCLUSIV Cum l-a pus la punct Laurențiu Reghecampf pe Mirko Pigliacelli: „A fost un monolog, nu un dialog”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.09.2021, 20:31
VIDEO EXCLUSIV Cum l-a pus la punct Laurențiu Reghecampf pe Mirko Pigliacelli: „A fost un monolog, nu un dialog”

Laurențiu Reghecampf a oferit un interviu în exclusivitate pentru PlaySport în care a vorbit despre evenimentele petrecute până acum în mandatul său de antrenor la Universitatea Craiova.

Printre altele, antrenorul de 45 de ani a fost întrebat și despre Mirko Pigliacelli. La primele sale meciuri la formația din Bănie, Reghecampf a decis să îl titularizeze pe David Lazar în detrimentul portarului italian.

Laurențiu Reghecampf a dezvăluit cum s-a desfășurat discuția pe care a avut-o cu portarul italian

Iar la acel moment s-a discutat despre faptul că Pigliacelli ar fi fost foarte supărat din acest motiv. S-a discutat chiar că a existat un conflict între antrenor și portar.

Și mai mult, acesta din urmă ar fi urmat să părăsească echipa. Mai ales în contextul în care Universitatea Craiova a fost foarte aproape de a-l readuce pe Andrei Vlad de la FCSB.

Aceste lucruri nu s-au întâmplat în cele din urmă. Iar Mirko Pigliacelli a revenit în poarta formației craiovene. Acum, Laurențiu Reghecampf a dezvăluit cum a gestionat situația la acel moment.

„A fost mai mult un monolog”

El a explicat că a avut o discuție în care i-a spus portarului italian faptul că singura variantă pe care o are dacă vrea să continue la echipă este să accepte concurența. Antrenorul consideră că acest aspect este esențial pentru o echipă cu pretențiile Universității Craiova.

(Pigliacelli) A fost rezervă. În momentul când nu acceptă concurența, înseamnă că nu își dorește să crească. Nu va putea rămâne la un nivel înalt. (Ați discutat cu el în privința asta?) Bineînțeles. Nu există decât un singur răspuns. În momentul în care eu am discutat cu el despre acest subiect, a fost un monolog, și nu un dialog.

Noi ne dorim la Universitatea Craiova ca, în fiecare moment, să existe concurență. Concurența este benefică, pentru că numai așa poți să crești. Nu putem sta într-un singur portar, pentru că se întâmplă să ai tot felul de accidente și evenimente într-un an competițional.

O echipă care se respectă și își dorește să câștige un campionat trebuie să aibă cel puțin doi portari de aceeași valoare. În momentul de față el și-a câștigat locul de titular, cu toate că eu l-am băgat pe Lazar două meciuri. A fost și o strategie a mea de a-i arăta lui Mirko că nu sunt ok discuțiile astea.

În general, relația mea cu jucătorii este foarte corectă și foarte cinstită. Iar ei știu foarte bine că în momentul când există discuții și cineva este nemulțumit de faptul că are concurență, înseamnă că nu are ce căuta la această echipă”, a spus Laurențiu Reghecampf la PlaySport Live.