VIDEO. EXCLUSIV. Cum l-a trimis Universitatea Craiova pe „killer-ul” Mamut la FCSB. „M-a sunat Mihai Rotaru. Normal, am acceptat” Mărturisirea lui Laurențiu Reghecampf 

Cătălin Mureșanu / 09.05.2022, 11:47
VIDEO. EXCLUSIV. Cum l-a trimis Universitatea Craiova pe „killer-ul” Mamut la FCSB. „M-a sunat Mihai Rotaru. Normal, am acceptat” Mărturisirea lui Laurențiu Reghecampf 

 

  • PlaySport.ro vă prezintă, prin mărturia lui Laurențiu Reghecampf, povestea trecerii lui Ivan Mamut de la Universitatea Craiova la FCSB;
  • În vara anului trecut, la inițiativa lui Gigi Becali, oltenii au acceptat o ofertă ce părea de nerefuzat. L-au luat pe Ionuț Vînă și i-au cedat pe Mamut și Andrei Burlacu. În plus, bucureștenii au achitat și 100.000 euro;
  • Sunat de Mihai Rotaru pentru prezentarea ofertei, Laurențiu Reghecampf a accepat, fără să ezite, schimbul;
  • Duminică, croatul a înscris primul său gol în tricoul roș-albastru. O reușită care poate aduce titlul!

Ivan Mamut (25 ani) este eroul FCSB-ului. În derby-ul cu Craiova, în minutul 87, chiar la prima atingere de balon după ce a fost trimis pe teren, atacantul croat a avut o execuție de excepție și, după ce a agățat balonul cu călcâiul, a înscris golul victoriei echipei sale, chiar în poarta formației care l-a cedat, ca monedă de schimb, vara trecută.

O afacere neașteptată. Un schimb cu efect întârziat

La începutul sezonului, un schimb neașteptat a deschis site-urile de specialitate și buletinele sportive. FCSB l-a trimis la Universitatea pe Ionuț Vînă (27 de ani), la schimb, din Bănie, fiind aduși Ivan Mamut, respectiv Andrei Burlacu (25 ani). În plus, bucureștenii au plătit și 100.000 de euro.

Detaliile acestei înțelegeri între rivale au fost prezentate, în cadrul emisiunii PlaySport Live, de Laurențiu Reghecampf. Se întâmpla în toamnă, la scurt timp după ce tehnicianul a acceptat oferta de a antrena Univeristatea Craiova. Din spusele antrenorului, coordonatele afacerii au fost puse la punct de Gigi Becali, respectiv Mihai Rotaru.

Am fost sunat de Mihai (n.r. Mihai Rotaru) și m-a întrebat dacă îmi doresc să-l dau pe Mamut, pe care eu nu-l văzusem fiind accidentat, aveam vreo două săptămâni, o săptămână jumate, însă nu-l văzusem. Și Burlacu… la fel, nu-l văzusem niciodată la antrenament și să-l aducem pe Vînă, pe carel știam și… pe care-l știu. Cred eu că Vînă ne va ajuta în viitorul apropiat foarte mult.

Mi-a spus că putem să-l aducem pe Vînă și primim și 100.000 de euro dacă-i dăm pe cei doi jucători. Normal! Nici măcar nu-i văzusem la față pe cei doi jucători. Bine… erau accidentați și Burlacu era la echipa a doua. Mihai m-a sunat și mi-a zis că avem oportunitatea asta. Am zis da! N-a fost nicio istorie, nicio discuție, eu n-am știut absolut nimic, doar m-a întrebat Mihai. Ți-l dorești pe Vînă și vrei să renunți la cei doi? Și eu am acceptat!”, a povestit Reghe, la PlaySport Live, în luna septembrie a anului trecut.

Până la meciul de duminică, derby foarte important atât pentru FCSB, care își păstrează șansele la titlu, cât și pentru Univeristatea, care țintea poziția secundă, Craiova părea mai câștigată din acest schimb. În primul rând pentru că oltenii s-au ales cu banii, evoluția celor trei jucători implicați în această afacere fiind dezamăgitoare.

Vînă a mai jucat, Mamut și Burlacu au lustruit banca sau au stat în tribună

Astfel, conform transfermarkt.de, Ionuț Vînă, cel despre care Reghecampf spunea că „o să ne ajute foarte mult”, a bifat 17 partide în Liga 1 și a reușit să înscrie de două ori, cu Voluntari și Academica Clinceni. Fostul jucător de la Viitorul a strâns, în total, în Cupa României, respectiv Liga 1, 778 de minute. În Play- Off, Vînă nu a fost introdus pe teren.

De partea cealaltă, la FCSB, Ivan Mamut a fost folosit în cinci jocuri, iar reușita din derby-ul de pe „Oblemenco” a fost primul său gol în tricoul roș-albaștrilor! În total, atacantul a bifat cinci partide, meciuri în sezonul regular (164 minute) și alte cinci jocuri din Play- Off (154 minute). Mamut nu a fost vreodată titular la FCSB.

Cât despre Andrei Burlacu? Mijlocașul a strâns doar trei jocuri la FCSB, 84 de minute, în rest a rămas pe bancă, iar de cele mai multe ori a stat în tribună sau în fața televizorului.