VIDEO EXCLUSIV. Florin Bratu și Bogdan Lobonț, evaluați de Comisia Tehnică a FRF! Care au fost concluziile

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.12.2021, 17:46

Florin Bratu și Bogdan Lobonț au fost destul de aspru criticați pentru rezultatele obținute în ultima perioadă la naționalele U21, respectiv U20 ale României. Cei doi, în special fostul portar, au suferit câteva înfrângeri foarte drastice în ultimele meciuri de pregătire.

Nou înființata națională U20, sub comanda lui Bogdan Lobonț, a fost „victima” unor corecții extrem de dure din partea Angliei, Germaniei și Italiei. Iar oficialii FRF au fost nevoiți să vină cu niște explicații în acest sens.

Rezultatele lui Florin Bratu și Bogdan Lobonț, trecute prin lupa Comisiei Tehnice a FRF

Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal, a dezvăluit la PlaySport Live că recent a avut loc o ședință în care au fost analizate prestațiile mai multor selecționeri. Iar legat de naționala U20, acesta a explicat că este foarte dificil de găsit adversari pe măsura echipei noastre pentru că majoritatea țărilor europene nu dispun de o echipă la această categorie de vârstă.

Mai mult, fostul component al „Craiovei Maxima” a mai spus că s-a dorit în mod special organizarea unor meciuri în compania unor adversari extrem de puternici. Pentru a le da jucătorilor lui Lobonț posibilitatea de a se compara cu cei mai buni jucători din Europa la această grupă de vârstă. De asemenea, Țicleanu a încheiat spunând că este convins că echipa U20 a României nu va mai suferi astfel de umilințe pe viitor.

A fost o ședință ordinară, ca să spun așa, normală, comună. A fost o analiză făcută pentru lotul U17, pentru lotul U19. Antrenorii lor au susținut materiale în PowerPoint. A fost și U20 a lui Bogdan Lobonț și omul a prezentat tot ce s-a întâmplat. Inclusiv 0-7 cu Italia. El nu poate să apeleze la selecționate de parcurs, să înceapă cu Republica Moldova, să treacă la Ungaria… Pentru că nu există.

„Nu mai luăm 7 goluri dacă mai jucăm cu Italia!”

Din păcate, eu am făcut o cerere la Comisia Tehnică acum vreo 5 ani de zile și am făcut un material. L-am rugat pe colegul Cătălin Parfene să facă o analiză, o statistică în Europa. Și sunt doar vreo 12 țări care au acest sub 20. Aceste țări le-ați văzut, am jucat cu ele. Polonia, Cehia, Portugalia, Germania, Anglia, Italia. Care ne-a bătut. Și atunci trebuie să joci cu ele.

Ideea este că am căutat să jucăm cu cei buni. Iar acest lot de U20 este foarte important că ne dă nouă niște meciuri, acestor copii. Și îi pregătește pentru naționala de sub 21 de ani.

Depinde cum prezinți lucrurile și ce urmărești. Italia a jucat cu copiii aceștia foarte aproape de 21 de ani. Noi am jucat cu 20, cu 19 și mi se pare că am avut și vreo doi de 18 ani acolo. Deci depinde ce urmărești. Sunt convins că dacă mai jucăm o dată cu Italia, nu că îi batem, dar 7 nu mai luăm niciodată”, a spus Aurel Țicleanu la PlaySport Live.

EXCLUSIV. De Ziua Națională, interviu-eveniment cu căpitanul României! Dezvăluiri spectaculoase din viața și cariera lui Vlad Chiricheș, episoade în premieră!

 

Urmăriți Playsport.ro și pe