VIDEO EXCLUSIV. Interviu-eveniment cu antrenorul CSA Steaua, Daniel Oprița. Direct din vestiarul echipei, la PlaySport LIVE!

Sorin Chiriac / 15.03.2022, 16:14

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a încheiat sezonul regular de Liga a 2-a pe poziția a 4-a, cea care asigură prezența atât în play-off, cât și dreptul de a juca baraj de promovare/retrogradare cu locul 13 din Liga 1.

Daniel Oprița, artizanul unei performanțe nesperate!

Poate cel mai important om în realizarea acestei performanțe este tehnicianul roș-albaștrilor, Daniel Oprița. Antrenorul care, în opt ani de carieră, a reușit deja patru promovări și o calificare în playoff, performanță unică în fotbalul românesc! Totuși, statutul departamental al echipei, conform legii sportului, nu permite „militarilor” să promoveze în primul eșalon fotbalistic al țării. Iar asta este extrem de frustrant, atât pentru antrenor și jucători, dar mai ales pentru suporterii echipei din Liga 2.

Interviu-eveniment, din vestiarul Stelei!

După un sezon regulat excelent, CSA Steaua se pregătește de playoff. Antrenorul Daniel Oprița acceptat să ne primească în vestiarul echipei, de la noul stadion Steaua, pentru un interviu-eveniment, primul de acest fel de la inaugurarea Arenei din Ghencea. Într-o discuție deschisă, ”cu cărțile pe masă”, fostul jucător din Ghencea a vorbit fără menajamente despre:

  • șansele la promovare;
  • posibilitatea venirii unui investitor la echipă;
  • speranțele în privința schimbării Legii Sportului;
  • lotul actual de jucători;
  • planurile pentru viitorul sezon;
  • ofertele venite pentru el de la alte echipe;
  • relația cu oamenii din club și cu conducătorii;
  • importanța suporterilor;
  • promovarea tinerilor de la Academie;
  • un posibil baraj contra rivalei Dinamo.

Un interviu-maraton, de o oră, în care antrenorul CSA Steaua nu a driblat nicio întrebare, fie ea cât de incomodă!

CSA Steaua încearcă să schimbe legea sportului

Playsport.ro s-a adresat Biroului de Presă al Federației Române de Fotbal și Clubului Sportiv al Armatei Steaua în vederea obținerii unui răspuns în ceea ce privește posibilitatea ca echipa s promoveze în acest sezon, în Liga 1, dacă va avea acest drept din punct de vedere sportiv. FRF a răspuns clar că, în cazul în care Steaua termină pe locul de baraj sezonul de Liga a 2-a, locul acestora va fi luat de următoarea clasată, pe când Steaua, prin comandantul CSA, a transmis că au fost întreprinse acțiuni legale pentru a fi modificată legea sportului.

CSA Steaua a acumulat 37 de puncte după 19 partide disputate și, la finalul sezonului regular, ocupă locul 4, eligibil pentru a participa la barajul de promovare/retrogradare cu locul 13 din prima ligă, în acest moment ocupat de CS Mioveni.

Încă de la promovarea din cel de-al treilea eșalon, au existat discuții legate de statutul „militarilor”, dar și de posibilitatea ca aceștia să promoveze în prima ligă. Au fost formulate diverse „teorii” legate de faptul că, până la sfârșitul stagiunii actuale, legea sportului se va modifica pe parcurs. După cum au răspuns și cei de la CSA, prin comandantul echipei, au fost întreprinse demersuri în acest sens.

PlaySport LIVE, luni, marți și vineri, de la 18:00!

Nu rata interviul cu Daniel Oprița, direct din vestiarul CSA Steaua!

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Doar că astăzi, marți, 15 martie, emisiunea va începe la ora 19:00, din cauza unor probleme tehnice. Ne cerem scuze!

Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3spQ2g4.