VIDEO EXCLUSIV Istvan Kovacs, pus la zid de Porumboiu după deciziile din derby-ul Craiovei: „El e prea mândru”

Octavian Vasilescu 08.08.2022, 20:04
VIDEO EXCLUSIV Istvan Kovacs, pus la zid de Porumboiu după deciziile din derby-ul Craiovei: „El e prea mândru”

Istvan Kovacs a fost criticat după prestația din derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova Craiova, scor 1-2.

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu l-a criticat pe Kovacs, în direct la Playsport Live, pentru deciziile luate pe „Oblemenco”.

Kovacs, criticat dur de Adrian Porumboiu

Sistemul VAR a intervenit în prima repriză, când Kovacs nu a sancționat un fault comis de Van Durmen asupra lui Markovic. Arbitrul a dat penalty după intervenția VAR, iar oaspeții au deschis scorul.

Ulterior, înainte de pauză, Kovacs a acordat un penalty controversat. Hanca a șutat spre poarta adversă, mingea a fost respinsă de Bahasssa, iar Kovacs a dictat penalty. Pe reluare s-ar părea că mingea l-a lovit în cap pe jucătorul de la FC U Craiova 1948, dar Universitatea Craiova a beneficiat de penalty. În mod surprinzător, Kovacs nu a urmărit reluarea fazei pe monitorul VAR.

Adrian Porumboiu nu l-a menajat:

„Nu e vorba de păcăleală, e vorba de caracterul lui. E prea mândru, prea plin de importanță. În mintea lui ce o fi zis: ‘Ce să-l întreb pe ăla din camera VAR? Eu sunt mai deștept, merg la Campionatul Mondial’. Nu poate nimeni să sară la cap cu mâinile în jos. Ce era să facă cu mâna? Să o bage în buzunar?

Acest VAR presupune două lucruri: să se ia decizia corectă și ca cei care îl aplică să fie onești. Kovacs s-a repezit, pentru că e mare arbitru, și a luat o decizie proastă. Orice ar spune Vassaras!”, a spus Porumboiu, în direct la Playsport Live.

FRF a reacționat

La o zi după meci, FRF a emis un comunicat de presă în privința lui Kovacs:

„În urma verificărilor realizate s-a constatat că protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă.

Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp și aflată într-o poziție nenaturală, iar arbitrul VAR, revăzând imaginile din toate unghiurile de filmare ale tuturor camerelor disponibile, i-a confirmat acestuia decizia.

CCA consideră drept nefondate atacurile lansate în mass-media de către oficialii clubului U Craiova 1948 și va sesiza comisiile abilitate”, se arată pe site-ul FRF.

Urmăriți Playsport.ro și pe