VIDEO EXCLUSIV. Iuliu Mureșan a făcut praf mai mulți jucători care au plecat de la Dinamo: „A dat 6 autogoluri, făcea penalty-uri! Nemec nu-și merita banii!”

Moldoveanu Camelia 20.07.2021, 21:08
VIDEO EXCLUSIV. Iuliu Mureșan a făcut praf mai mulți jucători care au plecat de la Dinamo: „A dat 6 autogoluri, făcea penalty-uri! Nemec nu-și merita banii!”

Iuliu Mureșanu, omul adus la Dinamo pentru a „resuscita” echipa, a făcut praf mai mulți jucători care au plecat. Aceasta a consideră că a luat cele mai bune decizii până acum. El a dezvăluit în EXCLUSIVITATE, în cadrul emisiunii „PlayMaker”, cum a procedat pentru a le explica jucătorilor de ce nu își pot primi salariile pentru lunile trecute. Ce se întâmplă, de fapt, cu oferta venită pe numele lui Deian Sorescu.

Iuliu Mureșan, atac dur: „A dat 6 autogoluri, făcea penalty-uri! Nemec nu-și merita banii!”

Situația dificilă de la Dinamo a făcut ca mai mulți jucători să plece, unii chiar după ce și-au cerut drepturile salariale, în scris, la FIFA. Echipa „câinilor” din acest sezon este una improvizată, însă una care a reușit să învingă FC Voluntari, luni, cu 3-2. Iuliu Mureșan a mărturisit în EXCLUSIVITATE că nu regretă niciun fotbalist care a plecat, atrăgând atenția asupra salariilor mari de la Dinamo. Mai mult, acesta i-a făcut praf pe Puljic și Nemec pentru prestațiile slabe.

În mod normal nu ne mai permitem să pierdem jucători. Doar dacă am lua o sumă foarte mare de bani. Chiar cu riscul de a pierde un jucător de neînlocuit, ne-am despărți pentru că am ajuta foarte mult clubul. Sume mari, dar în rest nu aș vrea să mai pierdem jucători. De cei care au plecat nu îmi pare rău de niciunul. Nu vreau să fac o analiză aprofundată, dar dacă vă spun că nu îmi pare rău de niciunul e clar că am niște criterii de evaluare. Am considerat că e mai bine să plece. Puljic a dat 6 autogoluri dacă nu mă înșală memoria. A avut și meciuri bune, dar mă rog. Avea și atacuri întârziate, a făcut penalty-uri. Avea dificultăți cu jucătorii de viteză. Nemec a dat 4 goluri, avea un salariu foarte mare. Dacă analizăm cifrele lui în raport cu contractul… Trebuia să aibă un salariu mult mai mic. A dat 4 goluri, e puțin pentru un atacant”, a spus Iuliu Mureșan, în cadrul emisiunii „PlayMaker”.

Ce se întâmplă, de fapt, cu oferta venită pentru Deian Sorescu și cum li s-a explicat jucătorilor faptul că nu o să-și primească salariile pentru lunile trecute

Intrarea în insolvență a clubului Dinamo reprezintă o veste proastă pentru jucători. Aceștia nu o să-și mai primească, momentan, salariile pentru lunile trecute. Acest lucru este prevăzut în lege și le-a fost explicat de către Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu, în urmă cu două săptămâni.

Știu că jucătorii se gândesc la banii pe care clubul trebuie să le dea. Îi înțeleg și le dau dreptate, dar și ei trebuie să înțeleagă că în insolvență nu putem să plătim bani din urmă. Eu le-am spus din data de 5, când am venit la echipă. Acum două săptămâni am mers cu Răzvan Zăvăleanu și le-am explicat ce înseamnă insolvență. Dar ei știau pentru că au mai trecut prin așa ceva. E o lege publică, oricine poate să o citească.

Am discutat cu jucătorii în fiecare zi. La un singur antrenament nu am fost, în rest am fost prezent la toate. Le-am dat explicații, le-am răspuns sincer la toate întrebările și după am avut și discuții individuale. Mai sunt și probleme individuale, nu doar de grup. Mai sunt probleme personale, speciale și așa mai departe. Discuția a durat 5 ore. Am vorbit cu fiecare jucător și la toți am încercat să le dau răspunsuri și explicații.

Iuliu Mureșan recunoaște faptul că transferul lui Deian Sorescu ar reprezenta o „gură de oxigen” pentru Dinamo. Vasile Miruță, ex-antrenor la Dinamo și om cu multe conexiuni în fotbalul maghiar, a dezvăluit faptul că fotbalistul „câinilor roșii” ar fi dorit de o echipă din Ungaria. Tot el a mai subliniat și faptul că probabil sportivul așteaptă o ofertă mai bună. Cu toate acestea, Iuliu Mureșan susține că momentan nu a ajuns această ofertă la el.

La mine nu a ajuns această oferta pentru Sorescu. Sigur că el e un jucător foarte bun. Dacă va continua în același ritm și cu aceleași realizări, sigur că se va transfera. Transferul lui va ajuta și clubul să traverseze mai ușor această perioadă dificilă. Toată echipa a contribuit la victoria de aseară.”, a mai spus Iuliu Mureșan.