VIDEO EXCLUSIV. Membru al Comisiei Tehnic a FRF surprinde: „Dacă îl aducem la națională pe Edi Iordănescu, îl luăm la pachet și pe taică-su”

Bădulescu Silvian 01.12.2021, 11:08
VIDEO EXCLUSIV. Membru al Comisiei Tehnic a FRF surprinde: „Dacă îl aducem la națională pe Edi Iordănescu, îl luăm la pachet și pe taică-su”

În direct la PlaySport Live, Aurel Țicleanu a avut o intervenție telefonică, în emisiunea în care moderatori sunt Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu. În calitate de membru al Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal, acesta a menționat lista cu selecționerii la care s-au gândit membrii, precum și o iposteză mai puțin știută, în cazul numirii lui Edi Iordănescu, unul dintre cei aceștia.

„Dacă îl luăm pe Iordănescu mic la națională, îl luăm și pe tac-su’ la pachet!”

Aurel Țicleanu a menționat că membrii Comisiei Tehnice, pe baza unor criterii, au ajuns la 12 nume. Doi dintre ei sunt Edi Iordănescu, precum și Iordănescu Senior. Edi este liber de contract după ce și-a încheiat socotelile cu FCSB, iar, în acest moment, nu are vreo ofertă clară în ceea ce privește o viitoare destinație.

Membru al Comisiei Tehnice, Țicleanu consideră că, în cazul în care Edi Iordănescu va fi contactat și pus în funcție, Iordănescu sr. va fi și el implicat, mai mult sau mai puțin, prin prisma sfaturilor și a influenței pe care o are asupra fiului său.

Vă spun un lucru important acum. Și nu mă dau interesant. Dacă îl luăm pe Iordănescu mic la națională, îl luăm și pe tac-su’,  la pachet. Dar nu cu contract, ci prin prisma experienței lui”.

„Sunt convins că tatăl va sta foarte aproape de copil”

Aurel Țicleanu e de părere că Iordănescu sr. îi va fi aproape lui Edi, într-un context în care acesta va fi numit selecționer.

„Antrenorul secolului” s-a aflat la cârma primei reprezentative în trei mandate diferite și el este artizanul celei mai mari performanțe: sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite ale Americii 1994.

1993-1998, 2002-2004 și 2014-2016 sunt perioade lui la națională. El a calificat echipa la două turnee mondiale finale (Statele Unite ale Americii 1994 și Franța 1998) și la două turnee europene finale (Anglia 1996 și Franța 2016).

Țicleanu e de părere că Iordănescu cel mare va fi doar un sfătuitor al fiului.

Sunt convins că tatăl va sta foarte aproape de copil și, cum îl cunosc, nu-l va înnebuni. Vor avea și în membrii Comisiei Tehnice ușa deschisă și suportul nostru. Dar, practic, sunt sub același acoperiș, nu? Tatăl și fiul” a declarat acesta în direct la PlaySport Live.

Edi Iordănescu este antrenorul campion en-titre al țării. El a câștigat campionatul alături de CFR Cluj în stagiunea precedentă. Pe lângă acest triumf, el a mai câștigat și Supercupa României în două rânduri (2018 și 2020) alături de clujeni.

Urmăriți Playsport.ro și pe