VIDEO EXCLUSIV. Momentul de cotitură din viața lui Marian Drăgulescu. Ce l-a făcut să revină în gimnastică după acel episod

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.01.2022, 20:34
VIDEO EXCLUSIV. Momentul de cotitură din viața lui Marian Drăgulescu. Ce l-a făcut să revină în gimnastică după acel episod

Marian Drăgulescu s-a confruntat de-a lungul carierei cu mai multe accidentări destul de grave. Din acest motiv, marele gimnast român a fost nevoit să își anunțe în câteva rânduri retragerea din activitate, însă a revenit de fiecare dată parcă și mai puternic.

De asemenea, au existat situații în care și-a dorit să pună punct carierei, dar s-a răzgândit în cele din urmă. Un astfel de moment s-a petrecut după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Marian Drăgulescu a dezvăluit de ce a revenit asupra deciziei de a se retrage în 2016

Atunci, după un rezultat foarte bun, locul 3, Marian Drăgulescu și-a dorit să se retragă din gimnastică. El a fost însă întors din drum de faptul că în România urma să se organizeze un an mai târziu Campionatul European, prima mare competiție disputată în țara noastră.

Drăgulescu a povestit la PlaySport Live că nu a putut ceda tentației de a evolua în fața propriilor fani la Cluj-Napoca. Și a făcut foarte bine, deoarece anul 2017 a fost unul foarte bun pentru el. În schimb, următorii doi ani au fost foarte dificili și au contribuit din plin la decizia de a se retrage definitiv, fapt ce s-a întâmplat la finalul anului trecut.

(n.r. 2018) A fost un an greu. Eu am vrut să mă retrag din 2016 după Jocurile Olimpice de la Rio, unde am avut o evoluție foarte bună din punctul meu de vedere. Am ieșit pe locul 3 la egalitate cu un japonez. Nu a fost un rezultat slab. De atunci am spus că gata, aveam deja 36 de ani. Numai că a venit vestea că în 2017 se va organiza Campionatul European la noi în țară. Mi-am dorit enorm de mult. Și am zis că dacă tot continui, să mai continui un ciclu olimpic.

Și motivația a fost mare și gândul că sunt acasă. A fost primul campionat așa de important în România. Nu aveam cum să ratez această competiție. 2017 a fost frumos, a trecut repede. Și cu medalii și cu imn. Dar după aceea… 2018, 2019… Anii ăștia au fost foarte grei”, a spus Marian Drăgulescu.

De ce a decis să se retragă la finalul lui 2021

De asemenea, Drăgulescu a explicat și de ce a considerat la finalul anului trecut că este momentul să pună stop definitiv carierei sale de gimnast, dar și de ce nu mai ia în calcul o eventuală nouă revenire.

Cred că mi-am făcut „damblaua” cât am putut eu în acest sport. Este un sport frumos, pe care l-am iubit din prima și îl iubesc acum și din postura de antrenor. Cred că e momentul să mă opresc. Am luat decizia bună, la momentul potrivit. Gimnastica este un sport foarte periculos, foarte dur cu articulațiile, cu musculatura. Mi-ar fi plăcut să fac până la 60-70 de ani, dar nu se poate și am văzut-o pe corpul meu.

Până la 31 de ani nu am făcut nicio operație din cauza sportului. De la 31 la 33 de ani au fost deja 3 operații și chestia asta bineînțeles că mi-a dat de gândit.

Psihic aș mai fi putut. În mintea mea lucrurile sunt foarte ușor de realizat. Dar din păcate corpul nu mai reacționează așa cum îmi doresc. Cam din 2018 am început să îmi dau seama și să mă mențin la un anumit nivel. Iar în gimnastică tot timpul lucrurile evoluează, gimnaștii vin cu ceva nou”, a mai spus marele campion la PlaySport Live.