VIDEO EXCLUSIV. Ororile antrenorilor de gimnastică povestite și de Marian Drăgulescu: „Am luat și eu curele peste fund de la un antrenor de lot. Mai târziu ne-am întâlnit și i-am zis”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.01.2022, 21:28
VIDEO EXCLUSIV. Ororile antrenorilor de gimnastică povestite și de Marian Drăgulescu: „Am luat și eu curele peste fund de la un antrenor de lot. Mai târziu ne-am întâlnit și i-am zis”

În ultimele luni, playsport.ro a adus în atenția opiniei publice o parte din ororile petrecute în gimnastica românească în perioada regimului comunist. Majoritatea acestor episoade l-au avut în prim plan pe temutul Bela Karoly, cel care le teroriza pur și simplu pe gimnastele românce în perioada în care Nadia Comăneci scria istorie pentru sportul românesc.

Însă, din păcate, acesta nu a fost doar un exemplu izolat. La acea vreme, astfel de comportamente erau la ordinea zilei, nu numai în sport, ci și în educație sau alte domenii de activitate.

Marian Drăgulescu a dezvăluit la PlaySport Live că a avut astfel de probleme cu un fost antrenor

Ba mai mult, scenele de acest gen au continuat să se petreacă și după 1990. Chiar marele campion Marian Drăgulescu s-a confruntat cu un astfel de tratament mai ostil în perioada junioratului.

El a fost invitat la PlaySport Live și a povestit cum a fost lovit cu o curea de către un fost antrenor de la lotul național. Un episod destul de tulburător, mai ales că totul a plecat de la o joacă nevinovată.

Sincer, am avut probleme cu un singur antrenor, la lotul de juniori când am ajuns. Nu era antrenorul meu, era antrenorul lotului. Avea genul acesta de reacții, de abordare. Aveam 15 ani. O singură dată am luat niște curele la fund. Am luat dintr-o prostie. Noi, fiind copii și având energie, stăteam la un cămin, iar în perioada dintre cele două antrenamente, după masa de prânz, trebuia să ne odihnim. Nu puteai să dormi non stop de fiecare dată. Și când nu aveam somn, ba mai stăteam de vorbă, ba mai jucam fotbal între două fotolii din alea. Și de asta s-a întâmplat.

I-am zis-o când am crescut: ‘Domne, nu procedai bine’. Nu am stat mult la lotul de juniori, un an de zile, așa că nu m-a afectat foarte mult. Sunt o mulțime de modalități prin care poți face un copil să facă anumite lucruri. Mie nu mi-a plăcut cum s-a comportat cu mine antrenorul respectiv. El a fost singurul antrenor la lotul de juniori care s-a comportat așa”, a povestit Marian Drăgulescu.

VIDEO EXCLUSIV. Cum a fost inventată săritura Marian Drăgulescu și cum ar fi putut aceasta să îi distrugă cariera marelui sportiv