VIDEO EXCLUSIV. Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan au vrut să transfere Dinamo 2 la Clubul Sportiv, Bucurică și ai lui s-au opus! „Ne-au propus să preluăm echipa a doua, degrevau 500.000 de euro!”

Cătălin Mureșanu / 06.10.2021, 14:45
VIDEO EXCLUSIV. Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan au vrut să transfere Dinamo 2 la Clubul Sportiv, Bucurică și ai lui s-au opus! „Ne-au propus să preluăm echipa a doua, degrevau 500.000 de euro!”

Prezent, marți, în studioul emisiunii PlaySport Live, Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a oferit o informație foarte interesantă pentru fanii formației din „Ștefan cel Mare”. Conform acestuia, în trecutul apropiat, înainte ca CS Dinamo să înființeze echipa de seniori care evoluează, în prezent, în liga 4, între reprezentanții CS și șefii de la SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează echipa din Liga 1, ar fi existat unele discuții pentru „transferul” echipei „satelit”, care evoluează în eșalonul terț, de la SC Dinamo 1948 SA, la Clubul Sportiv Dinamo. Interesant este că inițiativa le-a aparținut celor de la SC Dinamo 1948 SA, societate aflată în insolvență, în acest sens dorindu-se limitarea costurilor legate de formația a doua a clubului. Conform lui Ionuț Popa, aproximativ jumătate de milion de euro.

Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan, blocați de DDB

Din spusele lui Ionuț Popa, planul a fost blocat în momentul în care o persoană din conducerea programului socios Doar Dinamo București s-a opus.

A avut loc o discuție, nu știu să vă spun exact acum luna, când noi am înființat echipa din liga a patra, eu, domnul Zăvăleanu (n.r. administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA), vicepreședintele meu, Popescu, Iuliu Mureșan (n.r. directorul executiv SC Dinamo 1948 SA), în care ne-a fost propus să preluăm echipa a doua a lui Dinamo. Era vorba de degrevarea unor datorii de pe lista de creanțe, cred că aproximativ 500. 000 de euro. Au fost niște factori care s-au opus. Cred că din DDB. O persoană din board. Am aflat pe surse, nu s-a opus în discuția cu noi”, a declarat Ionuț Popa.

Întrebat de reporterul PlaySport.ro cine este cel care nu a dorit acest „parteneriat”, „transfer” între cele două entități care poartă numele Dinamo, Ionuț Popa nu a vrut să nominalizeze, însă a confirmat că este vorba de cineva din triumviratul decizional al programului socios Doar Dinamo București- Nicu Tararache- Alexandru Anghel- Elias Bucurică.

Ionuț Popa despre ideea ca Clubul Sportiv Dinamo și SC Dinamo 1948 să colaboreze: „Da! Există această posibilitate”

Ionuț Popa crede că pentru „fotbalul dinamovist” ar fi fost mai bine ca acest parteneriat să se fi înfăptuit și nu exclude, ca pe viitor, CS Dinamo și SC Dinamo să colaboreze.

Am aflat pe surse de acest refuz, nu s-a opus în discuția cu noi. Nu este supărare, doar că în momentul în care am înființat echipa din liga a patra, am fost contactat de suporteri și mi-au spus: „Ionuț! Nu e posibil! Ne luați locul. Și am zis ok, însă noi am făcut această echipă fiind sunat de dumneavoastră să preluam echipa a doua. Pe urmă s-a aflat adevărul și s-au oprit… Cred că ar fi fost mai bine pentru Dinamo. Și există, pe viitor, posibilitate să ne unim cu ei (n.r. SC Dinamo 1948 SA). Echipa de liga a patra nu a fost înființată pentru a lua locul cuiva, nu îmi doresc ca eu, personal și instituția pe care o conduc să fim acuzați de așa ceva. Nu a făcut Dănuț Lupu echipa de Liga 4, a fost făcută de mine, ca urmare a unei discuții telefonice cu conducerea FC Dinamo. Ei erau în liga a treia, trebuia să le preluăm poziția, preluam 18 jucători, contractele lor, erau jucători buni, intram în liga a doua, alți sponsori, altă viziune. Și atunci puteam să sprijinim FC Dinamo în mod direct. Acesta este adevărul și e bine ca societatea să cunoască. Există posibilitate ca, pe viitor, să existe o legătură între societăți”, a comentat președintele Clubului Sportiv Dinamo.

Iuliu Mureșan nu își amintește dacă s-a discutat de „satelit”. „Am avut această întâlnire, însă a fost o discuție despre grupele mici de copii și juniori, de la minifotbal. Sincer nu îmi mai amintesc de Dinamo 2”

PlaySport.ro l-a contactat și pe Iuliu Mureșan, directorul executiv al SC Dinamo 1948 SA, iar acesta a confirmat tratativele cu șeful de la CS, însă a spus că nu își mai aduce aminte dacă, în discuția cu Ionuț Popa, a fost vehiculată echipa a doua.

Am avut această întâlnire, însă a fost o discuție despre grupele mici de copii și juniori, de la minifotbal. Sincer nu îmi mai amintesc de Dinamo 2. Cert este că pe noi ne interesează și, din câte am văzut și pe domnul Popa, pe care-l stimez, să avem o colaborare cu CS Dinamo. Pentru că ei au terenurile, au tot. M-aș bucura. Cât despre refuzul celor din DDB… nu îmi doresc să comentez”, a spus Mureșan.

PlaySport.ro a solicitat un punct de vedere din partea DDB. Până la ora publicării acestui articol, iar declarația purtătorului de cuvânt, Daniel Șendre a fost:

A existat o discutie doar de principiu, despre colaborare, venind propunerea din partea CS; conducerea Dinamo 1948 a considerat ideea interesanta si a revenit ulterior, stabilind sa se intalneasca la un moment dat pentru o discutie concretă. DDB nu s-a opus şi nici nu ar fi avut cum să o facă, pentru că nu ar fi avut la ce. La o idee doar!? Nu aşa funcționează DDB, suporterii sunt cei care intotdeauna pun mai presus de orice interesul lui Dinamo, de aceea susținem nu doar echipa de fotbal, ci toate echipele şi sportivii clubului Dinamo.”