VIDEO EXCLUSIV. Reacție clară a lui Radu Drăgușin în privința revenirii la echipa națională: „Vreau la echipa mare”

Bădulescu Silvian / 30.12.2021, 17:53
VIDEO EXCLUSIV. Reacție clară a lui Radu Drăgușin în privința revenirii la echipa națională: „Vreau la echipa mare”

Într-o ediție specială pentru PlaySport LIVE, Radu Drăgușin a vorbit despre dorința de a juca pentru echipa națională a României. Fotbalistul de 19 ani aparține de Juventus, cei care l-au adus pentru 260.000 de la Regal Sport. În această stagiune, el este împrumutat la Sampdoria.

„Vreau să am ocazia să joc pentru naționala țării mele”

Jucătorul crescut la Sportul Studențesc a vorbit despre dorința sa de a juca pentru „tricolori” într-o bună zi. El a fost selecționat, până în acest moment, la diverse loturi. Acesta a jucat 6 meciuri la under17, 3 meciuri la under19, dar și 5 meciuri la under21.

Mai mult, în presa din „Cizmă”, la un moment dat, se vehicula varianta că acesta ar putea să fie naturalizat și să joace pentru Italia, lucru negat de tânărul fundaș.

Asta nu e o opțiune pentru mine. M-am născut în România, vreau să am ocazia să joc pentru naționala țării mele, să vadă lumea că mă ridic la nivelul reprezentativei U21 și sper să avansez cât de curând și la naționala mare. Momentul îl va decide selecționerul” a spus acesta.

În stagiunea 2021/2022, Radu Drăgușin este împrumutat la Sampdoria. În tricoul genovezilor, acesta a bifat 11 în partide (10 în campionat și 1 în Cupa Italiei), fără să marcheze vreun gol sau să dea vreo pasă de gol.

„România a avut dintodeauna talente”

Acesta este de părere că e nevoie de o strategie pe termen mediu spre lung pentru a ne califica din nou la turneele finale.

România a avut dintotdeauna talente, juniori foarte buni, care poate nu sunt însă șlefuiți. Avem nevoie de timp ca să ne dezvoltăm pe un proiect comun, de sus până jos, pentru că n-avem cum atinge țeluri înalte dacă fiecare merge în sensuri diferite” a spus acesta.

Totodată, el speră ca România să fie prezentă la EURO 2024, turneu final care se va desfășura în Germania.

Acesta a vorbit despre episodul de la reprezentativa under-21, când a refuzat să vină la convocare.

Fiecare are ambiții, așteptări. Când ești într-un mediu în care cei de lângî tine îți spun „nu mă așteptam să nu joci la U21”, apar firești sentimente de frustrare. Am considerat că în acel moment, era mai important să rămân la club, să mă pregătesc pentru a intra cât mai repede în cărțile echipei, de-abia sosisem la Sampdoria”.

Fotbalistul român are în palmares Cupa Italiei și Supercupa Italiei, ambele câștigate la Juventus Torino. Totodată, conform Transfermarkt, cota de piață a acestuia este de 3,5 milioane de euro.