VIDEO EXCLUSIV. Scopul echipei lui Nicolae Badea, dezvăluit chiar de șeful de la Computerland. „CS FC Dinamo nu e făcută să înlocuiască Dinamo 1948”

Bădulescu Silvian 03.02.2023, 12:58
VIDEO EXCLUSIV. Scopul echipei lui Nicolae Badea, dezvăluit chiar de șeful de la Computerland. „CS FC Dinamo nu e făcută să înlocuiască Dinamo 1948”
 • În cadrul emisiunii Dinamo 7/9 de joi, 2 februarie, Nicolae Badea a avut o intervenție telefonică. Fostul președinte al Consiliului de Administrație din „Ștefan cel Mare”, printre altele, a clarificat și rolul echipei sale din al patrulea eșalon, CS FC Dinamo. „Scopul nu este să înlocuiască pe Dinamo 1948” a declarat acesta. Mai degrabă,  „are propriul traseu competițional, vrem să consolidăm o structură sportivă de copii și juniori”.
 • „Avem o echipă de Liga a 4-a care să ofere continuitate juniorilor”

  Nicolae Badea, fostul președinte al Consiliului de Administrație din „Ștefan cel Mare”, a vorbit, în cadrul ediției de joi, 2 februarie, a emisiunii Dinamo 7/9, printre altele, despre CS FC Dinamo, echipa din Liga a 4-a, și scopul acesteia.

  FC Dinamo, începând cu 2005, a avut întotdeauna un centru de copii și juniori. Nu e o chestie nouă, ci o cesiune de continuitate. Noi avem peste 100 de copii acum, juniori U17, U15, U14, dar și o echipă de Liga a 4-a care să ofere continuitate. Dovadă, la echipa mare, din lotul antrenat de Andrei Cristea de 24 de jucători, 18 sunt juniori.”

  Au existat, evident, voci care au contestat existența acestei formații. În plus, a fost considerată o echipă prin care, ulterior, în cazul unui eventual faliment a SC Dinamo, să-i ia locul.

  Totuși, Nicolae Badea a subliniat că rolul formației antrenate de Andrei Cristea este cu totul altul decât acesta. Mai mult, a dat exemplul celor de la CS care, la începutul stagiunii 2021-2022, a înființat secția de fotbal.

  (n.r. – Putem spune că echipa din Liga a 4-a este continuatoarea celei din Liga a 2-a, în cazul unui faliment?) Nu, FC Dinamo are propriul traseu competițional. Scopul echipei din Liga a 4-a nu este să înlocuiască pe Dinamo 1948, cum nici scopul CS Dinamo, care a înființat o secție de fotbal, nu este să înlocuiască pe altcineva.”

  „Vrem să consolidăm o structură sportivă de copii și juniori. Nu ne propunem să promovăm imediat în Liga a 2-a”

  CS FC Dinamo este liderul la zi a Ligii a 4-a București, după prima parte a stagiunii. La capătul sezonului regular urmează un play-off între primele patru clasate.

  După această fază, echipa de pe primul loc va fi încununată campioana Bucureștiului. Pasul următor este barajul de promovare, tur-retur, cu cea mai bună formație din județul Prahova.

  Șeful de la Computerland a vorbit despre planurile de viitor ale echipei, în cazul unei promovări.

  (n.r. – Se dorește promovare succesivă până în prima ligă?) E mult până departe. Echipa este în Liga a 4-a pe primul loc. Urmează baraje după sezonul regular și, dacă vom trece, mergem în Liga a 3-a. Din câte știu eu, dacă FC Dinamo ajunge în Liga a 3-a, nu-și propune să promoveze imediat în Liga a 2-a. Vrem să consolidăm o structură sportivă de copii și juniori și, în același timp, să dăm o carieră educațională și sportivă acestor copii. Drept dovadă, copiii care sunt la FC Dinamo, dintre care mulți din provincie, au fost înscriși la școli din București și stau în locuințe închiriate sau la cămin. Deci, FC Dinamo asigură toate condițiile sportive necesare.”

  Prin CS FC Dinamo, Nicolae Badea deține 7,03% din SC Dinamo 1948, fiind acționar minoritar.

Urmăriți Playsport.ro și pe