VIDEO EXCLUSIV. Steaua sau Dinamo? Marian Drăgulescu dezvăluie unde s-a simțit cel mai bine în cariera sa

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.01.2022, 21:59
VIDEO EXCLUSIV. Steaua sau Dinamo? Marian Drăgulescu dezvăluie unde s-a simțit cel mai bine în cariera sa

Marian Drăgulescu s-a retras din activitate la finalul anului trecut, iar în prezent activează ca antrenor în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, club pentru care a și evoluat în ultimii 10 ani ai carierei sale.

Marian Drăgulescu, campionul care a scris istorie pentru ambele mari cluburi bucureștene

Marele campion și-a început însă cariera la marea rivală Dinamo. El a dezvăluit de ce a plecat din Ștefan cel Mare și a lăsat de înțeles că în Ghencea s-a simțit mai bine, chiar dacă și perioada de la clubul alb-roșu a fost una frumoasă până într-un anumit moment.

Marian Drăgulescu are și grad de locotenent colonel după ce a „servit” clubul Steaua în ultimul deceniu și a vorbit și despre latura financiară care a derivat din acest aspect, dar și despre recentul transfer al lui David Popovici de la clubul din Ghencea la cel din Ștefan cel Mare.

De ce nu a plecat din România când a avut ocazia

Totodată, fostul gimnast a dezvăluit și că a avut ocazia să părăsească România și să reprezinte altă țară în competițiile internaționale. A decis să nu facă acest lucru însă, întrucât a simțit că poate face performanță și în țara natală.

(n.r. Dacă se câștigă mai bine ca gimnast sau ca angajat al Armatei) La mine au fost la pachet, împreună. Sunt angajat cu carte de muncă de la 18 ani. Am fost la Ministerul de Interne, la Dinamo, și am trecut la Ministerul Apărării. S-a făcut ușor transferul. Motivul pentru care a plecat Popovici de la Steaua la Dinamo a fost datorită bazinului pe care Steaua încă nu îl are. Să știți că și la Dinamo a fost foarte ok, m-am simțit foarte bine. Până în ultimii doi ani. Nu a mai fost ok, nu ne-am mai dorit aceleași lucruri. La Steaua sunt de prin 2011 și nu am avut nicio problemă.

Dacă ar fi fost să plec ca și sportiv (n.r. în străinătate) cred că momentul potrivit ar fi fost pe la 20 de ani. Aș fi putut pleca, dar atâta timp cât eram la mine în țară și făceam ce îmi plăcea să fac… Aveam și o generație foarte bună. De ce să plec dintr-un context de genul ăsta? Nu aveam de ce să plec.

(n.r. În legătură cu cele peste 500 de medalii câștigate de-a lungul carierei) Va trebui să fac un loc special. Acum le țin depozitate. Sunt multe, trebuie să am și grijă de ele că mai ruginesc. Nu sunt de argint sau aur. Așa se spune. Cea mai dragă este cea de la Cluj (n.r. la Campionatul European din 2017). E cea mai apropiată de suflet. A fost momentul în care am cântat imnul în sală cu 6.000 de români acolo. Am avut o singură șansă în România, la Cluj, la Campionatul European, și dacă nu reușeam acolo, rămâneam cu un gust amar”, a spus Marian Drăgulescu la PlaySport Live.