VIDEO EXCLUSIV. Marian Drăgulescu a dezvăluit motivele care l-au făcut să se retragă. Ce a spus despre o eventuală revenire

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.01.2022, 20:02
VIDEO EXCLUSIV. Marian Drăgulescu a dezvăluit motivele care l-au făcut să se retragă. Ce a spus despre o eventuală revenire

Marian Drăgulescu a decis în 2021 să se retragă definitiv din activitate. Poate cel mai mare gimnast din istoria României mai făcuse acest lucru anterior în alte două rânduri, dar a revenit ulterior asupra deciziei.

Lucru care nu se va mai întâmpla și de această dată. Ajuns la vârsta de 41 de ani, Drăgulescu și-a început deja cariera de antrenor la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, la care și-a petrecut și o mare parte a carierei de sportiv.

Marian Drăgulescu a vorbit la PlaySport Live despre decizia de se retrage definitiv din activitatea de gimnast

El a fost invitat la emisiunea PlaySport Live, ocazie cu care a dezvăluit motivele care l-au făcut să se retragă definitiv de această dată. Drăgulescu a explicat că a simțit fizic faptul că nu mai poate concura la cel mai înalt nivel.

Este cunoscut faptul că gimnastica este un sport care solicită extrem de mult fizicul, în special articulațiile. Iar Marian Drăgulescu a trecut prin câteva accidentări foarte grave de-a lungul carierei, astfel că resimte și mai mult aceste probleme.

De asemenea, el a subliniat și faptul că în gimnastică există necesitatea de a veni mereu cu ceva nou. Și a explicat că în ultima perioadă îi era foarte greu să țină pasul cu sportivii mai tineri decât el.

Cred că mi-am făcut „damblaua” cât am putut eu în acest sport. Este un sport frumos, pe care l-am iubit din prima și îl iubesc acum și din postura de antrenor. Cred că e momentul să mă opresc. Am luat decizia bună, la momentul potrivit. Gimnastica este un sport foarte periculos, foarte dur cu articulațiile, cu musculatura. Mi-ar fi plăcut să fac până la 60-70 de ani, dar nu se poate și am văzut-o pe corpul meu.

Până la 31 de ani nu am făcut nicio operație din cauza sportului. De la 31 la 33 de ani au fost deja 3 operații și chestia asta bineînțeles că mi-a dat de gândit.

Psihic aș mai fi putut. În mintea mea lucrurile sunt foarte ușor de realizat. Dar din păcate corpul nu mai reacționează așa cum îmi doresc. Cam din 2018 am început să îmi dau seama și să mă mențin la un anumit nivel. Iar în gimnastică tot timpul lucrurile evoluează, gimnaștii vin cu ceva nou”, a spus Marian Drăgulescu la PlaySport Live.

EXCLUSIV. Marian Drăgulescu și filosofia unui titan: ”Pasiunea a dat longevitatea. Am avut curaj, m-am aruncat și n-am spus nu la nimic!”