VIDEO EXCLUSIV. Un fost component al „Generației de Aur” îi contrazice pe cei care susțin că Enes Sali a fost chemat la națională doar pentru a fi „asigurat” de FRF

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.11.2021, 21:43
VIDEO EXCLUSIV. Un fost component al „Generației de Aur” îi contrazice pe cei care susțin că Enes Sali a fost chemat la națională doar pentru a fi „asigurat” de FRF

Mirel Rădoi a surprins toată lumea fotbalului românesc în momentul în care l-a selecționat pe Enes Sali pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein. În vârstă de numai 15 ani, mijlocașul ofensiv al Farului Constanța a devenit recent cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.

Iar dacă va bifa minute în această dublă manșă, va deveni cel mai tânăr jucător român care debutează la prima reprezentativă. Chemarea sa a făcut multe valuri în România și a generat și unele critici.

Au fost oameni care au susținut că Enes Sali a fost chemat la națională doar pentru ca să fie „asigurat” de FRF. Fotbalistul are origini turce și s-a născut în Canada. Astfel că ar putea reprezenta și aceste două națiuni la nivel internațional.

Mirel Rădoi a avut unele argumente în convocarea lui Enes Sali în viziunea lui Cristi Dulca

Cei care spun acest lucru sunt contraziși însă de Cristi Dulca. Fostul component al „Generației de Aur” nu crede că acesta a fost motivul principal.

Selecționerul naționalei feminine a României susține că Enes Sali a arătat că are valoare, în special la faza golului contra celor de la Academica Clinceni. Dulca nu crede că Rădoi l-ar fi convocat pe mijlocaș dacă nu ar fi văzut la el anumite calități tehnice și nu numai.

Nu aș putea să comentez selecția. Eu știu ce înseamnă să faci o selecție. Îți faci niște planuri, niște idei pentru o dublă confruntare. Nu pot să comentez pentru că Mirel a făcut strategia lotului. Fiecare selecționer are strategia lui.

Nu aș putea să comentez nici convocarea acelui copil de 15 ani (n.r. Enes Sali). Dacă acest copil nu ar fi avut valoare… Pentru că eu l-am văzut. Are îndrăzneală, are personalitate. Am văzut golul cu Clinceni, a luat mingea de la jumătatea terenului. A dat acel gol cu o maturitate și cu un tupeu, să dribleze și să ajungă în careu. Dacă nu ar fi avut valoare și l-ar fi luat doar așa, nu era ok. Dar trebuie încurajat și faptul că l-a luat înseamnă ceva și pentru Mirel și pentru România până la urmă.

Probabil că s-a gândit și la acest aspect (n.r. să nu îl „fure” Turcia sau Canada). Dar nu cred că acesta a fost motivul principal”, a spus Cristi Dulca la PlaySport Live.

VIDEO EXCLUSIV. Singura șansă ca Mirel Rădoi să rămână la națională, dezvăluită din interior

INTERVIU EXCLUSIV. Secretele lui Enes Sali, „perla” lui Gică Hagi. ”Dumnezeu a vrut să-l aducă lângă Gică”