VIDEO. Italienii au plâns în cantonament când Christian Eriksen a făcut infarct la Euro 2020. Filmarea a fost dezvăluită abia acum

Giosanu Catinca / 17.07.2021, 21:02

Jucătorii italieni au plâns în cantonament în momentul în care Christian Eriksen a făcut infarct la Euro 2020. Filmarea a fost dezvăluită abia acum. Care este motivul pentru care imaginile au fost ținute ascunse?

Italienii au plâns în cantonament când Christian Eriksen a făcut infarct la Euro 2020

Naţionala Italiei este noua campioană EURO 2020, după ce a învins Anglia la penalty-uri, în finala de pe Wembley (1-1, 3-2). Italia s-a impus în finala EURO 2020 în fața Angliei, după loviturile de departajare. După 120 de minute, scorul a fost egal, 1 – 1, datorită golurilor marcate de Shaw si Bonucci, iar diferența s-a făcut la loviturile de departajare, Squadra Azzurra învingând cu 3 – 2.

Tancredi Palmeri, corespondentul beIN Sports, a publicat pe contul de socializare un clip în care apar jucătorii Italiei în timp ce se pregăteau să intre pe teren în finala EURO 2020. Pe imagini se vede că jucătorii italieni cei care gesticulează extrem de mult. Ei erau deja recunoscuți pentru aceste gesturi, dar în cele 15 secunde aceștia au dat din mâini foarte mult.

Cum au fost surprinși italienii

Odată cu victoria înregistrată în fața englezilor, Italia și-a trecut în palmares al doilea său titlu continental, din patru finale jucate la EURO, primul titlu european fiind câştigat în 1968, la Roma. Italia a învins Iugoslavia în finala din 1968 (2-0), dar a pierdut în faţa Franţei (1-2), prin golul de aur, în 2000, la Rotterdam, şi în faţa Spaniei (0-4), în 2012, la Kiev.

În ceea ce îl privește pe Christian Eriksen, mijlocașul danez a suferit un infarct în meciul pe care Danemarca îl susținea împotriva Finlandei. Medicii au încercat să-i salveze viața chiar pe teren.

Cu doar câteva minute înainte de fluierul final al primei reprize, fotbalistul de 29 de ani s-a prăbușit pe teren fără să fie atins de vreun adversar. Imediat, medicii au sosit pe teren și depun, chiar în acest moment, eforturi pentru a-i salva viața. Toată lumea este cu sufletul la gură. Colegii au format un baraj în jurul fotbalistului. Soția jucătorului a coborât pe gazon și este în lacrimi. Întregul mapamond se roagă ca fotbalistul să-și revină!

@motivandotiTroppe emozioni per lui ❤️ ##euro2020 ##italia ##wembley ##campioni ##vialli ##mancini ##rigori

♬ suono originale – motivandoti

Filmarea a fost dezvăluită abia acum

Jucătorii italieni au plâns în cantonament în momentul în care Christian Eriksen a făcut infarct la Euro 2020.

Imaginile au ieșit la suprafața abia acum. Simon Kjaer, căpitanul roș-albilor, îi dăduse primul ajutor, apoi s-au implicat paramedicii. Datorită lor, „vikingul” ce suferise un stop cardiac a deschis ochii, după ce a fost resuscitat. „Te-ai întors printre noi?”, l-au întrebat. Jucătorul danez a răspuns: „Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”. Creierul lui nu fusese afectat.

Eriksen era conștient și stabil în momentul în care a fost transportat de la stadionul „Parken” la Rigshospitalet din Copenhaga. El are acum montat un stimulator cardiac în urma incidentului.