VIDEO. L-a făcut praf pe Ionuț Chirilă în timpul meciului cu FCSB: „Păi, filosofule, dacă suntem așa slabi, de ce ai mai venit tu”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.09.2021, 11:14
VIDEO. L-a făcut praf pe Ionuț Chirilă în timpul meciului cu FCSB: „Păi, filosofule, dacă suntem așa slabi, de ce ai mai venit tu”

Ionuț Chirilă i-a luat locul lui Ilie Poenaru pe banca tehnică a Academicii Clinceni. Antrenorul de 55 de ani a pierdut primele două meciuri la echipa ilfoveană.

Cu Chirilă pe bancă, Academica a fost eliminată de FC Buzău în „16”-imile de finală ale Cupei României, scor 1-2. De asemenea, ilfovenii au fost învinși de FCSB pe Arena Națională în etapa cu numărul 10 din Liga 1, scor 2-3.

În această perioadă, Ionuț Chirilă s-a plâns de modul în care echipa a fost pregătită din punct de vedere fizic de către staff-ul lui Ilie Poenaru. Dar și de modul în care a fost alcătuit lotul înaintea startului sezonului.

Ionuț Chirilă, ironizat de Robert Niță

După aceste declarații, noul antrenor al celor de la Clinceni a fost luat în colimator de fostul atacant, printre altele, al celor de la Steaua și Rapid, Robert Niță. Acest l-a ironizat pe Ionuț Chirilă pe canalul său de YouTube.

Ideea principală din discursul lui Niță a fost aceea că antrenorul Academicii își caută scuze, în principal neîntemeiate, pentru eventualele rezultate negative pe care le va obține pe banca echipei.

De asemenea, fostul fotbalist a adus aminte și de un episod petrecut în perioada în care Chirilă a antrenat ASA Târgu Mureș. Atunci, fotbaliștii au ironizat planul tactic pregătit de antrenorul lor înaintea unui meci. Ei au filmat ședința de pregătire și au postat clipul pe internet.

Deja face treabă… fără vârf, fără un jucător, ce să mai? Și cinci antrenamente. Se vede mâna! Ce v-am zis? Fizic, tehnic, tactic, adică a luat o echipă praf, adică sunt trompete ăștia. Incredibil! I-a anihilat după cinci antrenamente. Da, construiește frumos. Ca în China, repede și se prăbușește. Îi ia pe ăia morți și îi face vii. Îi îmbălsămează și îi vinde. Clinceniul a murit frumos, dar tot la groapă e.

Corect, Clinceniul n-a făcut puncte cu echipe slabe, iar acum la tine e greu. Și-a asumat, are dreptate. Trompeta aia de Poenaru, care nu i-a pregătit nici tehnic, nici tactic, nici fizic. Ce să facă săracul Ionuț acum când joacă cu FCSB, Rapid, Botoșani, Cluj? Așa, deci are scuze și cu Botoșani, că sunt cei mai buni.

N-are tabla, a uitat tabla acasă, din păcate. Eu, dacă eram jucător acum, îi ziceam: ‘Păi, filosofule, dacă suntem așa praf, de ce ai mai venit tu? Dacă fizic nu putem, tactic nu știm, tehnic ne mișcă mingea de apărători… cât ai fi tu de bun, ce să mai faci? Mare minune dacă nu-l filmează și ăștia să-l pună pe YouTube. Cred că e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului internațional care este filmat la o ședință în batjocură și pus pe YouTube de către jucătorii lui”, a transmis Robert Niță pe YouTube.