VIDEO. Marea Nadia Comăneci a renunțat la haine și s-a lăsat filmată de soțul ei cu echipamentul în care a obținut primul 10 din istoria gimnasticii olimpice

Mihai Rosoiu / 18.07.2021, 11:34
VIDEO. Marea Nadia Comăneci a renunțat la haine și s-a lăsat filmată de soțul ei cu echipamentul în care a obținut primul 10 din istoria gimnasticii olimpice

18 iulie 1976. Ziua în care o copilă venită din Onești (Bacău) șoca întreaga planetă obținând prima notă de 10 din istoria gimnasticii la o ediție a Jocurilor Olimpice. Se întâmpla la Montreal, iar fata era Nadia Elena Comăneci. De-atunci numele marelui oraș canadian și cel al româncei au mers braț la braț. „Zeița de la Montreal” a celebrat momentul care a trimis-o direct în istoria sportului mondial. Așa că marea Nadia Comăneci a renunțat la haine și s-a lăsat filmată de soțul ei într-un echipament asemănător cu cel în care se prezenta în fața lumii la Jocurile Olimpice din 1976.

Cum a celebrat marea Nadia Comăneci momentul în care a intrat în istorie

La 45 distanță de la momentul în care  izbutea să spargă barierele și să obțină prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice, Nadia Comăneci s-a îmbrăcat din nou în echipamentul de concurs. E drept, fără stema României socialiste pe piept, dar cu tricolorul țării natale, uriașa sportivă a fost filmată de soțul său.

Cu zâmbetul pe buze, Nadia a recreat ieșirea de la Montreal și apoi s-a pozat într-o mașină specială.

Așa cum se poate observa din filmulețul de mai sus, pe partea din spate au mașinii se află cercurile olimpice, dar și logo-ul Jocurilor de la Montreal. Motivul? Acel model realizat de GMC (General Motors Company) este ediție limitată și a apărut pe piață cu ocazia evenimentului sportiv consumat acum patru decenii și jumătate.

Mesaj emoționat al „Zeiței de la Montreal” pe 18 iulie 2021

Scurtul filmuleț și fotografia, ambele realizate de Bart Conner, soțul Nadiei, au fost însoțite de un mesaj. Românca a scris pe rețelele de socializare care este secretul acestei postări:

O picătură de istorie la 45 de ani distanță de la obținerea primei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal. Am adăugat la colecția Montreal 1976 un GMC pick-up ediție limitată cu sigla Montreal pentru a aniversarea primului 10 perfect, pe 18 iulie”, a postat Nadia Comăneci pe contul său de Facebook.

Mii de reacții și sute de comentarii a generat postarea marii noastre campioane. Fanii Nadiei Comăneci au fost încântați de felul în care aceasta a celebrat momentul istoric din sportul planetar.

La 14 ani, Nadia Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă, dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.