VIDEO. Milan a intrat în cărțile de istorie! Doar Barcelona a mai reușit această performanță.

Radu Bordei 24.12.2020, 14:04
VIDEO. Milan a intrat în cărțile de istorie! Doar Barcelona a mai reușit această performanță.

Milan a intrat în cărțile de istorie. Au egalat o performanță pe care doar Barcelona o reușise, în ultimii 70 de ani. Iar echipa lui Pioli își anunță revenirea în elita fotbalului european, după ce în ultimul deceniu, clubul a suferit. Cel mai titrat club din Europa, după Real Madrid, Milanul a suferit o prăbușire după încheierea „erei Berlusconi”.

„Uriașul adormit” s-a trezit. Milan a intrat în cărțile de istorie

2020 a fost un an foarte bun pentru Milan. Fanii sunt supărați doar că nu au putut asista din tribune la forma deosebită arătată de favoriți. Oamenii lui Pioli nu au pierdut decât un meci în toate competițiile în acest sezon. Este vorba de un 0-3, în Europa League, cu Lille, un rezultat calificat drept accident. În schimb, în Serie A, Milanul chiar se anunță o favorită clară la titlu.

Record vechi de 70 de ani, doborât de AC Milan

„Diavolii” s-au pus pe doborât recorduri au intrat în cartea de istorie. Rafael Leao a reușit unul din cele mai rapide goluri din istorie, iar meciul cu Lazio a venit cu un alt moment de referință. Milanul a devenit prima echipă, în 70 de ani, care marchează cel puțin 2 goluri în 15 partide consecutive, în același an competițional. Ultima echipă ce reușise o asemenea performanță a fost Barcelona, în 1948. Atunci trupa Blaugrana, condusă de legendarul Cesar Rodriguez, a obținut două titluri consecutive. Acum Milanul este văzută drept principala favorită, deși la începutul sezonului nimeni nu îi lua în seamă.

Victorie dramatică cu Lazio

Contra celor de la Lazio, miza era mare. Milan încerca să termine anul pe primul loc, mai ales după ce rivala din oraș, Inter, devenise lider cu o oră mai devreme. Echipa lui Radu Ștefan, la care românul a fost titular, a pus mari probleme. Milanul a condus cu 2 la 0, prin golurile lui Rebic și Calhanoglu. Avantajul a fost întors de Lazio după ce Luiz Alberto și Immobile au egalat. Theo Hernandez a trimis Milanul pe primul loc, în prelungiri. Iar „Diavolul” va petrece sărbătorile ca lider în Serie A.

Milan a intrat în istorie și a devenit principala favorită la titlu în Serie A. Va fi o luptă strânsă cu concitadina Inter și campioana Juventus. „Bătrâna Doamnă” are parte de un sezon slab chiar dacă Ronaldo și-a menținut forma. Revoluția anunțată de Andrea Pirlo durează până să aducă rezultatele așteptate. În schimb echipa lui Pioli a explodat în acest an și constanța arătată ar putea însemna revenirea milanezilor în elita fotbalului, acolo unde aparține.

Urmăriți Playsport.ro și pe