VIDEO. Nu doar Nicolae Stanciu face show în China. Un alt român a marcat un gol frumos în campionatul asiatic

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.06.2022, 15:53
VIDEO. Nu doar Nicolae Stanciu face show în China. Un alt român a marcat un gol frumos în campionatul asiatic

Forma excelentă arătată de Nicolae Stanciu în China pare că a fost o sursă de inspirație și pentru Ronaldo Deaconu. Scăpat de coșmarul de la Gaz Metan Mediaș, mijlocașul ofensiv în vârstă de 25 de ani a semnat cu cei de la Shaanxi Chandan, din liga secundă chineză.

VIDEO. Ronaldo Deaconu, pe urmele lui Nicolae Stanciu în China

Echipa sa s-a duelat pe teren propriu cu cei de la Jiangxi Beidamen, meci terminat la egalitate, scor 1-1. Ronaldo Deaconu a fost cel care a stabilit scorul final în minutul 22, după ce oaspeții deschiseseră scorul prin Lin Zefeng. Fotbalistul care a făcut parte din naționala olimpică a României a primit o pasă excelentă de la un coechipier, în urma unei degajări lungi a propriului portar, a preluat pe poziție viitoare și l-a învins elegant pe portarul advers cu un șut la colțul scurt.

A fost al doilea gol marcat de Deaconu din momentul în care a semnat cu Shaanxi Changan. El a jucat până în prezent doar trei partide pentru clubul chinez, care este foarte puțin vizibil pe internet. El nu are un site oficial, iar paginile de Facebook și de Twitter nu au mai fost actualizate de circa un an.

Cum a ajuns Deaconu să accepte oferta din Liga 2 chineză

La scurt timp după ce a semnat cu noua echipă, Ronaldo Deaconu a vorbit la PlaySport Live despre motivele care l-au făcut să ia această decizie. Mijlocașul ofensiv a surprins și a dezvăluit că a refuzat mai multe oferte, una chiar mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar, pentru a se alătura acestui proiect, pe care l-a găsit foarte atractiv. De asemenea, el s-a sfătuit înainte de a lua decizia și cu Nicolae Stanciu.

Pe mine m-a atras foarte mult interesul arătat de cei de acolo. M-a atras foarte mult proiectul. Au adus un antrenor cu experiență foarte mare în prima ligă. Au fost și alte oferte. Așa am decis eu. Au fost din Europa, din Arabia Saudită, din România. Am avut chiar din Liga 1 din China, o ofertă cu 50 la sută mai mare.

Și banii au contat, dar în mare parte proiectul și cultura fotbalistică, orașul. Am refuzat oferta, pentru că îmi dădusem cuvântul. Am vorbit și cu Nicolae Stanciu. Mă bucur că va mai fi un român. Le-am zis că vreau să învăț limba, pe cât de mult se poate. Sunt iubitor de mâncare chinezească.

Mai urmează câteva săptămâni pentru obținerea vizei. În aprilie începe campionatul, din ce am înțeles. Am reușit să schimbăm câteva discuții pe net. Antrenorul e chinez, m-a primit foarte bine. Este un proiect foarte frumos, am mare încredere că pot face lucruri bune acolo”, a spus atunci Ronaldo Deaconu.