VIDEO. Cristi Balaj, președintele ANAD, a fost invitatul celei de-a V-a ediții a emisiunii PlayMaker

Olteanu Ștefan / 08.06.2021, 17:58

O nouă ediție a emisiunii „PlayMaker” are loc, marți, 8 iunie, de la ora 18:00. Invitat special este fostul arbitru și actualul președinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD) – Cristi Balaj.

VIDEO. O nouă ediție a emisiunii PlayMaker, de la ora 18:00. Invitat special – Cristi Balaj, președintele ANAD

Cristi Balaj s-a născut pe 17 august 1971, la Baia Mare, iar din 1994 și-a început cariera de arbitru. El a debutat în Divizia A (n.r. – Liga I) la data de 10 septembrie 2000, când a condus de la centru un meci dintre Steaua București și FC Brașov.

În 2003, Cristi Balaj și-a primit ecusonul de arbitru FIFA. Primul său meci internațional a venit doi ani mai târziu, pe 15 octombrie 2005, când a fost la centrul duelului Elfsborg – Spartak Moscova din primul tur al Cupei UEFA. În 2010 a debutat în Champions League, în partida AC Milan – AJ Auxerre.
În Liga I, Cristi Balaj a condus nu mai puțin de 340 de meciuri. De asemenea, el a oficiat jocuri de calificare atât pentru Campionatele Mondiale, cât și pentru Campionatele Europene.

Cristi Balaj a arbitrat echipe precum AC Milan, FC Barcelona, AS Monaco, Borussia Dortmund în meciuri de UEFA Champions League și UEFA Europa League
Cristi Balaj a arbitrat echipe precum AC Milan, FC Barcelona, AS Monaco, Borussia Dortmund în meciuri de UEFA Champions League și UEFA Europa League

Pe 18 ianuarie 2019, când deja era retras din cariera de arbitru, Cristi Balaj a fost numit președintele Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), funcție pe care o ocupă și în prezent. El a preluat conducerea ANAD după ce Graziela Vâjială, fondatoarea instituției, s-a retras la cerere din funcție.

Astăzi, Cristi Balaj va fi invitat special în emisiunea PlayMaker și va răspunde întrebărilor adresate de către cei doi prezentatori, Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu.

Emisiunea „PlayMaker” poate fi urmărită pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/playsport.ro; dar și pe Youtube: pe canalul PlaySport!