VIDEO. S-a petrecut toată noaptea la Colosseum-ul din Roma după ce Italia a cucerit Euro 2020. Imagini senzaționale din capitala fericirii

Moldoveanu Camelia / 12.07.2021, 10:25
VIDEO. S-a petrecut toată noaptea la Colosseum-ul din Roma după ce Italia a cucerit Euro 2020. Imagini senzaționale din capitala fericirii

Colosseum-ul din Roma a fost un loc neîncăpător pentru oamenii care s-au bucurat pentru finala Euro 2020. Echipa națională a Italiei a câștigat pentru a doua oară în istorie acest Campionat, iar imaginile din capitala peninsulei sunt senzaționale.

Imagini de senzație după sfârșitul Euro 2020

Italia lui Mancini a câștigat în fața Angliei cu 4-3, în urma loviturilor de departajare. Chiar dacă echipa gazdă a înscris cel mai rapid gol din istorie la o finala Euro, adversarii s-au revanșat în minutul 67. Bonucci a adus speranța Italiei, ducându-și astfel echipa la loviturile de departajare.

Cu toate acestea, englezii sunt optimiști când vine vorba de viitor. Mondialul din Qatar este anul viitor, în iarnă, iar naționala lui Southgate speră să poată face pasul final acolo. Anglia dispune de o generație extrem de valoroasă, iar jucători ca Sancho, Foden, Bellingham, Shaw, Grealish, chiar Harry Kane mai au mulți ani în față.

La roma străzile și Colosseum-ul, au fost invadate de oameni fericiți care au sărbătorit victoria echipei naționale a Italiei până dimineața. Imagini de senzație.

Victor Pițurcă, dezamăgit de Anglia după finala Euro: „Și eu mă apăram, dar nu aveam jucători de miliarde de euro!”

Victor Pițurcă a fost surprins de modul cum a abordat Gareth Southgate. Mai ales că Anglia a pornit finala practic de la 1 la 0, după golul lui Shaw. Cu toate acestea, selecționerul naționalei „leilor” a ales o abordare prudentă, chiar și când Italia începuse să preseze. Anglia a mai ieșit la joc după golul Italiei, dar nici atunci antrenorul englez n-a riscat, deși dispunea de multe vedete care putea întoarce soarta finalei.

Southgate n-a schimbat nimic și tactica lui a dat greș, la final. Prezent în studio, la Pro TV, Victor Pițurcă a criticat prudența excesivă a fostului mijlocaș.

Și eu mă apăram, dar măcar întâlneam adversari mult mai bine cotați. De aceea nu înțeleg de ce s-a retras Anglia, mai ales la 1 la 1. Ei au jucători de miliarde de euro, valoroși, puteau ataca mai mult. Chiar nu credeam că Anglia va pierde meciul, mai ales că Italia nu ataca ordonat. Dar au marcat din fază fixă și au tot crescut în joc. Iar Anglia n-a avut replică, a explicat fostul selecționer”

Antrenorul n-a ratat prilejul de a remarca totuși și învingătoarea de la Euro. Italia lui Roberto Mancini a arătat în formă pe tot parcursul turneului și a ajuns la 34 de partide fără înfrângere. Fostul antrenor al Interului a transformat total Squadra, pe care a luat-o de la pământ. Italia ratase prezența la Mondialul din 2018, iar acum a adus primul titlu european la Roma, după o pauză de 55 de ani.