Vieira a fost dat afară de Crystal Palace. Cu el, echipa nu mai câștigase de 12 meciuri și se apropiase de retrogradare în Premier League

Ioan Valentin Oprea 17.03.2023, 17:24
Vieira a fost dat afară de Crystal Palace. Cu el, echipa nu mai câștigase de 12 meciuri și se apropiase de retrogradare în Premier League

Conducerea lui Crystal Palace şi-a luat la revedere de la Patrick Vieira. După 19 luni de contract, Vieira şi Crystal Palace au hotărât să pună punct angajamentului.

Cu Vieira pe bancă, Palace nu a reuşit să înregistreze nicio victorie în acest an 2023. Au fost 12 meciuri consecutive fără niciun succes, iar înfrângerea din ultima etapă din Premier League, cu Brighton, a umplut paharul pentru şefii formaţiei din capitala Angliei.

Cu regret enorm, a fost luată această decizie dificilă”, a anunţat preşedintele lui Palace, Steve Parish.

L-a lăudat pe Vieira

Chiar dacă a avut numai cuvinte de laudă pentru tehnicianul francez, Parish a punctat că era nevoie de o schimbare la nivelul băncii tehnice. Şefii lui Palace se tem ca echipa să nu retrogradeze pe cea de-a doua scenă fotbalistică din Albion.

În cele din urmă, rezultatele din ultimele luni ne-au plasat într-o poziţie precară în Premier League şi am simţit că este necesară o schimbare pentru a ne oferi cele mai bune şanse de a ne păstra statutul de prim-divizionară”, a explicat Steve Parish.

Performanţele francezului

Acesta a subliniat performanţele obţinute de Palace în „era Vieira” şi a vorbit, în acelaşi timp, despre impactul pozitiv al francezului asupra micuţei formaţii londoneze.

Impactul lui Patrick, de când ni s-a alăturat în vara lui 2021, este semnificativ. El a condus echipa la o semifinală de FA Cup, şi a obţinut sezonul trecut un loc 12 respectabil”, a mai precizat Parish.

Palace, aproape de zona retrogradării

Parish a elogiat metodele de antrenamente ale lui Vieira şi viziunea sa asupra fotbalului. Nu în ultimul rând, acesta a lăudat stilul ofensiv practicat de francez.

Patrick a dat totul clubului şi îi mulţumim. În timpul mandatului său, echipa a jucat un fotbal interesant”, a adăugat Steve Parish.

După 27 de partide, Crystal Palace ocupă locul al 12-lea în Premier League. Londonezii au însă un avans de doar trei puncte în faţa celor de la Bournemouth, echipa situată pe ultimul loc retrogradabil.

Urmăriți Playsport.ro și pe