Revine ca antrenor în Premier League la 75 de ani. A semnat și va fi pe bancă imediat la un club istoric al Angliei

Ioan Valentin Oprea 21.03.2023, 13:56
Revine ca antrenor în Premier League la 75 de ani. A semnat și va fi pe bancă imediat la un club istoric al Angliei

Crystal Palace are un nou antrenor principal. La scurt timp după ce s-a despărţit de Patrick Vieira, clubul londonez l-a reinstalat la conducerea băncii tehnice pe veteranul Roy Hodgson. Acesta a mai pregătit-o pe Palace şi în perioada 2017 – iunie 2021.

În vârstă de 75 de ani, Roy Hodgson are misiunea de a o salva de la retrogradare pe Crystal Palace. Londonezii sunt fără victorie în 2023 şi ocupă poziţia a 12-a, la doar trei puncte în faţa ultimului loc retrogradabil în Championship.

Promite un fotbal modern

Hodgson a primit cu braţele deschise propunerea şefilor lui Palace şi are încredere că echipa sa va arăta o cu totul altă faţă de acum înainte.

Este un privilegiu să fiu chemat să revin la clubul care a însemnat mereu atât de mult pentru mine şi să mi se încredinţeze sarcina importantă de a întoarce situaţia echipei. Singurul nostru obiectiv acum este să începem să câştigăm meciuri şi să obţinem punctele necesare pentru a ne asigura menţinerea în Premier League”, a fost prima reacţie a lui Hodgson, după ce şi-a pus semnătura pe contract.

Fără angajament din vara lui 2022

Experimentatul tehnician britanic şi-a început cariera de antrenor în 1976, la formaţia suedeză Halmstadts. A mai pregătit de atunci echipe din Anglia, Suedia, Elveţia, Danemarca, Italia şi Norvegia. Din postura de selecţioner, a condus naţionalele Elveţiei, Emiratelor Arabe Unite, Finlandei şi Angliei.

După ce s-a despărţit în vara lui 2022 de Watford, Hodgson a rămas în postura de antrenor liber de contract. Primul meci al lui Hodgson de la revenire se va juca în 1 aprilie. Palace va primi atunci vizita lui Leicester, altă formaţie situată aproape de zona fiebinte a retrogradării.

Urmăriți Playsport.ro și pe