Viitor incert pentru Radu Drăgușin la Juventus. Tânărul român ar putea părăsi „Bătrâna Doamnă”

Sorin Chiriac 17.02.2021, 20:03
Viitor incert pentru Radu Drăgușin la Juventus. Tânărul român ar putea părăsi „Bătrâna Doamnă”

Viitor incert pentru Radu Drăgușin la Juventus. Tânărul român ar putea părăsi „Bătrâna Doamnă”. Fundașul român de doar 19 ani ar dori șanse certe de dezvoltare în echipa antrenată de Andrea Pirlo. Din această cauză, Drăgușin este tentat să aleagă o altă echipă unde să poată juca mai mult. Până atunci, el ar putea fi convocat la naționala U19 care începe pregătirile pentru turneul final al „europenelor”. Acesta va avea loc anul acesta, chiar în România, în perioada 30 iunie și 13 iulie.

Viitor incert pentru Radu Drăgușin la Juventus

Viitor incert pentru Radu Drăgușin la Juventus. Tânărul român ar putea părăsi „Bătrâna Doamnă”. Radu Drăgușin a debutat oficial la Juventus în acest sezon, sub comanda antrenorului Andrea Pirlo (41 de ani). Fundașul român, care pe 3 februarie a împlinit 19 ani, încă nu și-a prelungit contractul cu formația din Torino, care expiră la finalul actualului sezon.

Juventus nu l-a convins încă pe Radu Drăgușin să prelungească înțelegerea scadentă în vară. Discuțiile nu s-au finalizat din cauză că românul cere garanții asupra viitorului său, care să fie trecute în noul contract. Drăgușin nu acceptă nici varianta unui împrumut.

„Nu pretinde să ajungă titular, nici condițiile financiare nu sunt un impediment, ci doar vrea să i se ofere perspective de creștere”, a scris Gazzetta dello Sport, citată de GSP.ro.

Va fi convocat la naționala U19, în perspectiva turneului final al „europenelor” ce va avea loc în România

Conducerea lui Juventus încearcă să-l convingă pe român să continue Torino pentru următorii cinci ani, cu un salariu de 500.000 de euro. Acesta ar  putea crește progresiv, în funcție de evoluțiile fotbalistului. În schimb, românul se teme de faptul că nu va fi folosit pe cât de mult dorește și va fi împrumutat succesiv la alte formații. Drăgușin e curtat de Leipzig, Tottenham și Newcastle. Mai nou și în atenția celor de la Crystal Palace.

Radu Drăgușin a marcat primul său gol în fotbalul profesionist, în victoria echipei U23 a lui Juventus cu AlbinoLeffe, scor 3-0. Stoperul român a evoluat 68 de minute și a marcat golul de 2-0, în minutul 32, într-o manieră superbă. „Capodoperă a lui Drăgușin”, a scris pagina de Twitter oficială a lui Juve. Fundașul român a șutat din prima, la vinclu, de la aproximativ 14 metri de poartă. Echipa U23 a Juventusului joacă în Serie C italiană.

Drăgușin se află și în vizorul selecționerului naționalei U19, Dan Oprescu și a „secunzilor” săi Dinu Todoran și Dumitru „Țețe” Moraru. El va fi convocat, cel mai probabil, pentru meciul amical contra Serbiei. Partida va avea loc la Arad, pe 10 martie. Naționala U19 va participa la turneul final al Campionatului European ce se va desfășura în țara noastră, între 30 iunie și 13 iulie. România e calificată la „europene” din postura de echipă gazdă, scrie prosport.ro. Restul combatantelor de pe „bătrânul continent” vor juca preliminarii în lunile martie și aprilie.