Viitorul lui Erling Haaland a fost stabilit! O legendă a Borussiei Dortmund a dezvăluit ce se întâmplă cu norvegianul

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.01.2022, 23:41
Viitorul lui Erling Haaland a fost stabilit! O legendă a Borussiei Dortmund a dezvăluit ce se întâmplă cu norvegianul

Este din ce în ce mai clar faptul că Erling Haaland va părăsi Borussia Dortmund la finalul acestui sezon. Starul norvegian în vârstă de 21 de ani are o clauză în contract conform căreia poate pleca în vara la orice echipă care achită 75 de milioane de euro în schimbul său.

Ceea ce reprezintă o sumă considerabil mai mică față de cea cerută de clubul german în vara anului trecut. Atunci mai multe echipe au făcut eforturi uriașe pentru a-l transfera pe Haaland, însă cel mai aproape au fost cei de la Chelsea.

S-a confirmat oficial că Erling Haaland are în contract o clauză de reziliere

Borussia Dortmund a reușit în cele din urmă să își păstreze vedeta, lucru ce pare imposibil de realizat și la finalul acestui sezon. Asta pentru că 75 de milioane de euro reprezintă un chilipir pentru marile cluburi ale Europei, mai ales că vorbim de un fotbalist care are toate premisele de a domina acest sport pentru următorii 10-15 ani.

Singura scăpare până acum a clubului german era reprezentată de faptul că existau șanse ca acea clauză de reziliere să nu fie reală. Oficialii clubului chiar au încercat în ultimele luni să propage această informație în spațiul public.

Acum însă toate speculațiile pe această temă au fost spulberate. Chiar de un om din conducerea clubului de pe Signal Iduna Park. Sebastian Kehl, fostul mare mijlocaș central al Borussiei, în prezent oficial, a confirmat existența unei clauze de reziliere în contractul lui Erling Haaland.

El a subliniat de asemenea și că norvegianul se simte foarte bine la Dortmund și a lăsat de înțeles că există șansa să fie convins să își prelungească înțelegerea și să renunțe astfel și la acea clauză de reziliere. Negocieri în acest sens vor avea loc în săptămânile următoare.

Situația este foarte clară. El are posibilitatea de a-și rezilia contractul în vară. Există de asemenea mai multe motive pentru care Haaland se simte foarte bine la Borussia Dortmund și de aceea noi ca și club suntem în continuare o opțiune foarte bună pentru el. Ne vom așeza la negocieri cu Erling și cu echipa lui în săptămânile următoare și vom discuta intens despre viitorul său”, a spus Kehl în cadrul unei conferințe de presă.

 Manchester City, în pole-position pentru semnătura starului norvegian

În prezent, în cursa pentru Erling Haaland se află Real Madrid, Barcelona și Manchester City. Iar, conform presei britanice, echipa lui Pep Guardiola ar avea prima șansă.

Potrivit celor de la Daily Mail, „cetățenii” sunt gata să reinvestească banii primiți de la Barcelona pentru Ferran Torres pentru a-l transfera pe starul Borussiei Dortmund. Campioana Angliei are mare nevoie de un atacant central, după plecarea lui Sergio Aguero, retras din activitate între timp. Gabriel Jesus nu a reușit să umple golul lăsat de argentinian în atacul lui City, iar Guardiola a fost nevoit să improvizeze în acea poziție.

De asemenea, Haaland este și atașat emoțional de Manchester City. Tatăl său, Alf-Inge Haaland a jucat pentru gruparea de pe Etihad în perioada 2000-2003, imediat după nașterea lui Erling.