Vin întăriri la Dinamo odată cu sosirea lui Dusan Uhrin. Cine e jucătorul care va semna cu roș-albii

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.03.2022, 13:07
Vin întăriri la Dinamo odată cu sosirea lui Dusan Uhrin. Cine e jucătorul care va semna cu roș-albii

Dusan Uhrin a revenit pentru al treilea mandat la Dinamo și a început deja în forță în Ștefan cel Mare. El a condus deja primul antrenament la scurt timp după ce a fost anunțat oficial. Iar acum pregătește și câteva mutări pe piața transferurilor.

În primul rând, antrenorul ceh în vârstă de 54 de ani îl va primi în scurt timp pe Christian Irobiso, declarat liber de contract de Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor în urma restanțelor salariale acumulate la Gaz Metan Mediaș. El s-a înțeles de mai mult timp cu Dinamo și mai era nevoie doar ca această decizie să vină.

Dinamo este aproape să dea lovitura și să îl readucă pe Ivan Pesic

Mai mult, Dusan Uhrin pregătește și alte mutări în perioada următoare. El arată astfel că nu pare prea mulțumit de calitatea jucătorilor pe care îi are la dispoziție, în special în zona centrală a apărării.

Și este de înțeles în contextul în care Dinamo are cea mai slabă defensivă din Liga 1, cu 66 de goluri primite în 30 de meciuri. Astfel că, potrivit ProSport, cehul caută să aducă în scurt timp un nou fundaș central la echipă.

Totuși, cea mai importantă știre care vine dinspre Ștefan cel Mare este alta. Conform sursei citate, Uhrin încearcă „repatrierea” lui Ivan Pesic, mijlocașul de bandă croat care a mai evoluat pentru Dinamo în perioada ianuarie 2018-februarie 2019.

Acum, fotbalistul de 29 de ani s-a despărțit de Vorskla Poltava în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Astfel, el poate semna cu orice echipă măcar până la finalul acestui sezon, chiar dacă perioada de transferuri s-a închis, în urma derogării date în acest sens de FIFA și UEFA, la cererea FIFPRO. Iar ProSport anunță că el și-a dat deja acordul să revină la Dinamo și în zilele următoare va semna noul contract.

Fotbalistul croat are experiență și a fost destul de apreciat în perioada precedentă petrecută în Ștefan cel Mare

Ivan Pesic a jucat 15 meciuri în acest sezon în campionatul Ucrainei, reușind un gol și o pasă decisivă. De asemenea, are un gol înscris și în Cupa Ucrainei.

Fotbalistul născut la Sibenik este cotat în prezent de Transfermarkt la 400.000 de euro. El a mai jucat în Liga 1 pentru FC Voluntari, în partea a doua a sezonului trecut. Pentru Dinamo, el a jucat 26 de meciuri și a marcat 5 goluri.

De-a lungul carierei a mai evoluat pentru echipe precum Hajduk Split, Sibenik, Zadar și RNK Split din țara natală, precum și pentru Dinamo, Shakhter Karagandy, Kaisar, FC Voluntari și Vorskla Poltava din străinătate.

Ivan Pesic a dezvăluit recent în exclusivitate pentru PlaySport că este dispus să revină în România, țară în care susține că s-a simțit excelent. De asemenea, fotbalistul croat a povestit coșmarul prin care a trecut până a ajuns din Ucraina în țara natală.

Scandal intern la Dinamo între Florin Răducioiu și Iuliu Mureșan. “N-aș fi făcut-o”. Ce l-a supărat pe fostul atacant din Ștefan cel Mare