Vin jucători de la Juventus și AC Milan. Ce surprize propune România în naționala U15

George Drafta 23.03.2023, 14:42
Vin jucători de la Juventus și AC Milan. Ce surprize propune România în naționala U15

Nu doar naţionala de seniori are parte de examene importante în următoarea perioadă.

Şi celelalte reprezentative ale României intră în focuri şi pregătesc meciurile importante din viitoarele campanii de calificare. Este şi cazul selecţionatei U15 care în lipsa unor partide oficiale îşi va verifica potenţialul în două jocuri amicale împotriva Muntenegrului.

Prima dintre confruntări va avea loc la Tunari, sâmbătă dimineaţă. A doua se dispută la Buftea, două zile mai târziu. În lotul convocat de Victor Ene şi-au făcut loc şi câţiva dintre fotbaliştii români talentaţi care evoluează la cluburi de afară.

Cei trei fotbalişti au fost descoperiți și cu ajutorul platformei “Căutăm viitorii stranieri!”
Cei trei fotbalişti au fost descoperiți și cu ajutorul platformei “Căutăm viitorii stranieri!”

Cele mai sonore nume sunt Gabriel Repciuc şi Fabio Bădărău de la Juventus Torino, dar şi Christian Vechiu de la AC Milan. Toţi trei sunt fundaşi şi sunt stabiliţi în Italia alături de familii.

Revenire plină de emoţii

Fiecare dintre ei are o poveste pe care a dezvăluit-o prin intermediul siteului oficial al forului de la Casa Fotbalului.

„Părinții mei au plecat când erau tineri în Italia, pentru a munci, iar eu m-am născut acolo. De mic am fost pasionat de fotbal și pentru că locuiam la Torino îmi doream să ajung la Juventus. Fotbalul pentru mine e un joc plin de emoție și pasiune. E o bucurie mare să îmbrac tricoul României, simt o responsabilitate și o fericire că sunt aici, iar părinții mei sunt mândri de mine”, a relatat Gabriel Repciuc.

Gabriel Repciuc
Gabriel Repciuc

Colegul său de la Juventus a mărturisit la rândul său cum s-a îndrăgostit de sportul rege şi cum a făcut primii paşi în fotbal.

„Când mergea tata la fotbal cu prietenii mă lua și pe mine, așa am început să iubesc fotbalul. Acum sunt la Juventus, un club mare din Italia, și sper să ajung într-o zi să joc pentru prima echipă. Când am primit convocarea pentru naționala României m-am bucurat mult alături de familie, tata este cel mai mare fan al meu”, a declarat Fabio Bădărău.

Fabio Bădărău
Fabio Bădărău

Cum arată lotul U15

Iată care sunt jucătorii pe care mizează selecţionerul la cele două teste împotriva naţionalei ex-iugoslave.

Portari: Alin Ciobanu (FC Botoșani), Valentin Frățilă (Farul);

Fundași: Costyn Gheorghe (Farul), Gabriel Repciuc (Juventus / Italia), Fabio Bădărău (Juventus / Italia), Ricardo Caldararu (Farul), Christian Vechiu (AC Milan / Italia), Raul Alecsandroaie (FCSB), Lucan Sindilă (Universitatea Craiova);

Mijlocași: Ianis Podoleanu (Farul), Ramon Erdei (LPS Satu Mare), Alexandru Bota (U Cluj), Codruț Călin (FCSB), Denis Miu (HSC Hannover / Germania), Andrei oancea (Petrosport), Marco Popescu (FC Brașov), Daniele Luncașu (FC Bacău), Mario Feraru (FC Botoșani);

Atacanți: Nicolas Costache (FCSB), Ianis Avramescu (Farul)

Urmăriți Playsport.ro și pe