Vine Erling Haaland la FC Barcelona. Au apărut primele detalii despre salariul norvegianului și comisionul lui Mino Raiola

Olteanu Ștefan 05.01.2022, 22:03

Transferul lui Erling Haaland la FC Barcelona a intrat în linie dreaptă, după ce s-a aflat că între Joan Laporta și Mino Raiola există deja o înțelegere. Acum, presa internațională s-a grăbit să ofere și cifrele complete ale afacerii.

Afacere de 300 de milioane de euro! Cât o costă pe FC Barcelona transferul lui Erling Haaland

Când nimeni nu se mai aștepta, presa din Spania a șocat și a anunțat un pact între Juan Laporta, președintele clubului FC Barcelona, și Mino Raiola pentru transferul lui Erling Haaland.
Catalanii păreau că nu mai au nicio șansă pentru a-l semna pe atacantul norvegian, din cauza problemelor financiare existente la club.
Cu toate acestea, Barcelona este în acest moment principala favorită în lupta pentru transferul lui Haaland.

Pactul dezvăluit de spaniolii de la Mundo Deportivo constă într-o înțelegere făcută între impresarul Mino Raiola și președintele Juan Laporta.
Potrivit înțelegerii respective, dacă FC Barcelona va reuși să strângă banii necesari pentru cumpărarea lui Haaland până la vară, catalanii vor avea prioritate în fața celorlalte cluburi.
Juan Laporta este încrezător că va putea vinde mai mulți fotbaliști din lotul lui Xavi și astfel va face rost de bani pentru transferul mult dorit.
De asemenea, presa iberică a anunțat că dorința fotbalistului are și ea un puternic impact în afacere. Erling Haaland își dorește să semneze cu FC Barcelona, pentru că la Real Madrid s-ar putea întâlni în atacul echipei și cu Mbappe.

Cum arată toate cifrele afacerii. FC Barcelona va plăti o avere

După dezvăluirea informațiilor prezentate mai sus, presa internațională a oferit și toate cifrele afacerii. Potrivit L’Equipe, transferul lui Haaland va consta în următoarele.
Achitarea clauzei de reziliere de 75 de milioane de euro, la care vor fi adăugate 20 de milioane de euro drept comision pentru impresar, dar și alte 30 de milioane de euro pentru tatăl jucătorului, Alf-Inge Haaland.
De asemenea, Erling Haaland se va alege cu un contract fabulos. El ar urma să semneze o înțelegere valabilă pe 6 sezoane, cu un salariu de aproximativ 35 de milioane anual. Adică alte 210 milioane de euro.
În total, „afacerea Haaland” o va costa pe Barcelona nu mai puțin de 335 milioane de euro.

Rămâne de văzut dacă formația antrenată de Xavi va reuși să obțină fondurile necesare. În caz contrar, cluburi precum Real Madrid, Manchester City, PSG, Chelsea și multe altele stau în continuare la pândă.

Haaland a dezvăluit care e următoarea sa destinație. Atacantul le-a mărturisit fanilor că în sezonul viitor va juca în Spania.

Urmăriți Playsport.ro și pe