Visul dinamoviștilor devine realitate. Vestea cea mare a venit azi

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.08.2021, 20:01
Visul dinamoviștilor devine realitate. Vestea cea mare a venit azi

Visul dinamoviștilor de a avea un nou stadion este din ce în ce mai aproape de a deveni realitate. Anunțul a fost făcut chiar de administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare, Răzvan Zăvăleanu.

Visul dinamoviștilor este cu un pas mai aproape de realizare

El a dezvăluit că a avut recent o discuție cu comandantul Clubului Sportiv Dinamo. Iar acesta i-a spus că în primăvara anului viitor va începe deja demolarea actualului stadion al alb-roșilor.

Am discutat cu comandantul Clubului Sportiv Dinamo, iar, în opinia dumnealui, în primăvară vor intra buldozerele. Am discutat lucrurile acestea raportat la posibilitatea noastră de a juca pe acest stadion care există, până în primăvară, iar în aceste zile avem diverse discuții să vedem unde ne putem muta”, a spus Răzvan Zăvăleanu pentru Radio Dinamo 1948.

Anunțul că Dinamo va avea în sfârșit un stadion nou a fost făcut încă de acum o lună, în exclusivitate pentru PlaySport, de multipla campioană olimpică la canotaj, Doina Ignat. Marea campioană a dezvăluit în platoul emisiunii PlayMaker că s-a semnat finanțarea pentru noua arenă și că mai există doar câțiva pași până la realizarea acestui deziderat. Tot atunci, site-ul nostru a prezentat în premieră imaginile cu modul în care va arăta noua arena a „câinilor roșii”.

Da, da! Se face, așa am auzit la toată lumea. Și domnul ministru a spus că se face. Și ce am mai auzit eu, am auzit că s-a semnat și finanțarea! Eu așa am auzit. Da, e un pas înainte. Acum mai sunt câțiva pași”, a spus în iulie Doina Ignat.

Directorul CNI a explicat că noua arenă ar putea fi gata în maxim doi ani

De asemenea, și Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, s-a arătat optimist în ceea ce privește finalizarea noului stadion Dinamo. În exclusivitate pentru PlaySport, el a explicat că noua arenă poate fi terminată în aproximativ doi ani, întrucât a fost rezolvat litigiul dintre societatea deținută de Nicolae Badea și Clubul Sportiv Dinamo. Litigiu care bloca până acum construcția noului stadion.

Dacă nu avem contestații la licitație și altceva… Eu vă spun, ai undeva la 2-3 luni partea de studiu de fezabilitate, licitație și declarare câștigător.

Cu acest studiu de fezabilitate mergi în comisiile tehnico-economice la CNI, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să scoți o Hotărâre de Guvern. Asta e pasul determinant. După ce avem studiul de fezabilitate, urmează licitația pentru proiectarea și designul lui.

Asta durează 3-4 luni, iar câștigătorul are minim 3 luni în care trebuie să facă proiectul tehnic, să obțînă toate autorizațiile. E ca și cum ți-ai face o casă.

Dacă avem constructor bun…„Arcul de Triumf” a durat un an și 3 luni. „Steaua” a durat un an și 10 luni. Asta spun, undeva până în 2 ani este un termen realist.

La Dinamo a rămas definitivă acea decizie a instanței prin care a fost anulat acel contract de asociere dintre „Asociația Sportivă Fotbal Club Dinamo Bucureșți” și clubul CS Dinamo. S-a încheiat acel litigiu care a durat câțiva ani și care făcea imposibilă predarea amplasamentului către CNI”, a spus Adrian Cefalan în luna iunie.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe