Visul lui Cristian Săpunaru pentru Rapid. Căpitanul giuleștenilor a recunoscut că își dorește titlul în Superligă

Robert Zanfir 21.12.2022, 21:54
Visul lui Cristian Săpunaru pentru Rapid. Căpitanul giuleștenilor a recunoscut că își dorește titlul în Superligă

Cristian Săpunaru (38 de ani) și-a dezvăluit marele vis în anul centenarului. Vrea titlul cu Rapid! Căpitanul giuleștenilor nu evită nici subiectul retragerii din activitate.

Trei remize și un eșec a înregistrat Rapidul în ultimele cinci partide. O serie deloc bună pentru echipa lui Adi Mutu, care a fost la un singur minut de eșecul la Arad. S-a terminat 1-1 cu UTA, iar „vișiniii” termină anul pe locul 4, la egalitate de puncte cu FCSB și cu Universitatea Craiova.

Visul lui Cristian Săpunaru pentru Rapid

Cristi Săpunaru spune lucrurilor pe nume. Recunoaște că nu a fost un an la superlativ, dar nici unul de lepădat. În acest sezon, Rapidul este pe loc de playoff, iar fundașul crede că acesta trebuie să rămână obiectivul echipei. Cum oamenii mai și visează, iată visul cel mare al idolului din Giulești: titlul în anul centenarului!

„2022 a fost un an bun și nu prea. În prima parte a anului nu am reușit să intrăm în play-off, adică în sezonul trecut, iar această stagiune a fost bună. Suntem în obiectiv.

De când a început sezonul, eu am spus-o mereu: obiectivul nostru este play-off-ul. După ce intrăm în play-off, vom vedea ce se poate întâmpla. În primul rând, trebuie să intrăm în play-off. Nu este un sezon peste așteptări, anul acesta era obligatoriu ca Rapidul să se lupte la play-off”, a spus Cristi Săpunaru.

Întâi playoff-ul, apoi titlul

Sepsi, U Cluj, Voluntari și FC U Craiova sunt primele patru adversare pe care Rapidul le va întâlni în noul an. Săpunaru susține că echipa lui Adi Mutu trebuie să arate pe teren altceva decât până acum, pentru a o putea detrona pe CFR Cluj.

„Ar însemna foarte mult să iau titlul cu Rapid pe final de carieră. Dar nu mă gândesc la asta deocamdată. O să mă gândesc la titlu, când vom avea șanse 100% să ne batem la titlu. Dacă nici la Rapid nu e presiune permanentă…

Sunt echipe mult mai experimentate decât a noastră, cum este cazul lui CFR Cluj, care câștigă titlul de cinci ani de zile. Craiova se bate an de an la titlu, FCSB la fel, mai e Farul. Noi am promovat anul trecut, după șase ani de exil și acum ne batem la play-off.

Dacă cei de la CFR Cluj au fost campioni cinci ani consecutivi, înseamnă că fac lucrurile cum trebuie. Nu cred că se simte nevoia de altă campioană. Noi și celelalte echipe trebuie să facem ceva în plus, ca să fim noi campioni. Ca să se schimbe campioana, noi trebuie să aducem ceva nou. 2023 este anul Centenarului, cea mai mare dorință este să fiu campion cu Rapidul”, mai spune „veteranul” din apărarea giuleștenilor.

Cristi Săpunaru vorbește despre momentul retragerii

Ajuns la 38 de ani, Săpunaru nu simte că ar fi venit momentul retragerii. Este convins că va duce cu bine sezonul la capăt. Apoi, va ridica mâna atunci când va simți că e momentul.

„Sunt jucător, nu pot să spun unde ar trebui să ne mai întărim lotul. Simt echipa, dar nu pot face eu asemenea judecăți. Toți jucătorii sunt prietenii mei, sunt frații mei, mâncăm aceeași pâine. Împărțim vestiarul, ați văzut pe ce teren am jucat la Arad.

Nu-mi stă în caracter să vorbesc despre un coleg de-al meu. Eu simt că mai pot. O să mai joc cât mă țin picioarele. Anul ăsta îl termin, să vedem la anul cum mă descurc. Cât mă țin picioarele, mai joc. Când nu mai pot, o să ridic singur mâna și o să mă cer afară”. a încheiat Cristi Săpunaru.

Urmăriți Playsport.ro și pe