Visul lui Gică Popescu pentru Farul Constanța. Președintele liderului din Superligă a anunțat obiectivul pentru actualul sezon

Robert Zanfir 15.09.2022, 17:11
Visul lui Gică Popescu pentru Farul Constanța. Președintele liderului din Superligă a anunțat obiectivul pentru actualul sezon

Gheorghe Popescu (54 de ani) nu a ezitat să vorbească despre aducerea titlului la Constanța. Fostul mare fotbalist al României este convins că Farul se va bate în play-off și cu FCSB sau Universitatea Craiova, echipe aflate în criză de rezultate.

Gică Hagi este iar lider în România, la cinci ani după câștigarea titlului cu Viitorul. Cu 21 de puncte adunate după 10 etape, Farul Constanța este la egalitate cu Rapid, în fruntea Superligii. Pentru dobrogeni urmează o partidă difcilă, cu una dintre revelațiile sezonului. Petrolul a pierdut în etapa trecută, cu Hermannstadt, și vrea să reînnoade seria victorioasă.

Visul lui Gică Popescu pentru Farul Constanța

Gică Popescu spune că primul obiectiv al echipei este clasarea pe unul dintre primele șase locuri. Totuși, președintele Farului nu ascunde că visul câștigării titlului îi dă târcoale.

„Din păcate ne-am împiedicat la Craiova acum două săptămâni, este aproape imposibil să termini un campionat fără să pierzi. Noi suntem mulţumiţi de parcursul echipei de până acum. Suntem pe primul loc, sper să rămânem cât mai mult timp acolo.

Datorită modelului competiţional şi distanţa dintre echipe se va micşora, de fapt bătălia finală se va da în play-off. Nu ne-am gândit nicio clipă la câştigarea campionatului, asta nu înseamnă că nu ne-am dori.

Ne-am dori din tot sufletul să putem să obţinem o nouă performanţă de a fi campioni. Obiectivul nostru este intrarea în play-off, vrem să acumulăm cât mai repede punctele necesare, pentru a sta liniştiţi în returul campionatului.

Eu am spus tot timpul că punctele se fac în turul campionatului. Pentru că apoi echipele se întăresc, încep să fie mult mai atente la rezultate, deci ar fi important să acumulăm cât mai multe puncte pentru a avea un retur mai liniştit, cu ghilimelele de rigoare”, a declarat Popescu la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

„FCSB și Universitatea Craiova, în play-off”

Chiar dacă au început foarte slab campionatul, FCSB și Universitatea Craiova sunt văzute ca două dintre favoritele la calificarea în play-off.

„Sunt convins că atât Craiova, cât şi FCSB, la finalul campionatului regulat vor fi pe locuri de play-off. Au loturi foarte bune, au antrenor foarte bun, deci este greu să rămână afară”.
a mai spus Gică Popescu, potrivit Agerpres.

Petrolul – Farul Constanța este programat vineri, 16 septembrie, de la 21:00.

Este senzaţională această afluenţă a publicului în Liga 1. Nu a mai fost din 2008 lucrul acesta, este extraordinar şi un factor important care a dus la acest lucru este reîntoarcerea în Liga I a echipelor de tradiţie, Rapid, U Cluj, Petrolul.

Şi lucrul acesta se vede în numărul de spectatori din tribună. Aportul publicului este unul extrem de important”
Gică Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe