Vitaliy Mykolenko, mesaj emoționant pentru Mircea Lucescu după transferul anunțat de PlaySport. „Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.01.2022, 16:16
Vitaliy Mykolenko, mesaj emoționant pentru Mircea Lucescu după transferul anunțat de PlaySport. „Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine”

Mircea Lucescu este recunoscut pentru faptul că lucrează foarte bine cu fotbaliștii tineri, cărora le acordă mult timp de joi și pe care îi ajută să se dezvolte în carieră. Același lucru s-a întâmplat și cu fundașul stânga ucrainean Vitaliy Mykolenko.

În vârstă de numai 22 de ani, acesta a fost printre jucătorii de bază ai lui Dinamo Kiev și a pus umărul din plin la câștigarea eventului în sezonul trecut. De asemenea, el a devenit indispensabil și pentru naționala Ucrainei, alături de care a participat la Campionatul European disputat în vara anului trecut.

Mykolenko i-a mulțumit lui Mircea Lucescu pentru încrederea acordată la Dinamo Kiev

Toate aceste aspecte au făcut ca Mykolenko să fie transferat de Everton, după cum playsport.ro a anunțat în exclusivitate încă de la jumătatea lunii decembrie. În prima zi din 2022 fotbalistul ucrainean a fost prezentat oficial la gruparea din Liverpool, care a plătit în schimbul său suma de 23.5 milioane de euro.

Fostul fotbalist al lui Mircea Lucescu a semnat un contract până în iunie 2026 cu echipa antrenată în prezent de spaniolul Rafa Benitez. Mykolenko a transmis un mesaj de mulțumire către toți foștii săi colaboratori. În special către antrenorul român în vârstă de 76 de ani.

Azi a venit ziua în care aș vrea să-mi anunț noua etapă în carieră. Aș dori să le mulțumesc tuturor antrenorilor, întregului personal al clubului, președintelui Surkis, tuturor colegilor. Și, bineînțeles, lui Mircea Lucescu pentru atenție, experiență și tot ceea ce a făcut pentru mine.

Îi doresc lui Dinamo doar victorii, trofee și noroc. Am mari ambiții fotbalistice și de aceea vreau foarte mult să confirm în Premier League. Pentru mine este o provocare, senzații noi, o încărcătură de emoții”, a declarat Vitaliy Mykolenko.

Fotbalistul ucrainean este încântat de șansa de a evolua în Premier League

De asemenea, la prezentarea oficială la noul club, fundașul stânga a ținut să sublinieze și cât de mult înseamnă acest pas pentru cariera sa. El a dezvăluit că și-a dorit întotdeauna să evolueze în Premier League și i-a lăudat pe fanii lui Everton pentru atașamentul lor față de echipă.

Transferul la Everton este un pas mare și important în viața mea. Întotdeauna am visat să joc în Premier League. Fotbalul englez este locul unde s-a născut jocul și cred că se va potrivi foarte bine stilului meu. Am 22 de ani, dar nu mă simt ca un tânăr. Am experiență de a juca la nivel european și sper să mă perfecționez în continuare ca jucător.

Sunt încântat de oportunitatea de a juca în fața suporterilor de la Everton. Am văzut ultimele jocuri pe Goodison Park și au fost incredibile. Sunt fani incredibili, față de care simt o mare responsabilitate”, a mai spus fotbalistul ucrainean.