Vizită șoc în vestiarul Spaniei după victoria cu 7-0 în fața celor din Costa Rica. Fotbaliștii lui Luis Enrique au rămas fără cuvinte

Pintilie Iosif 24.11.2022, 14:08
Vizită șoc în vestiarul Spaniei după victoria cu 7-0 în fața celor din Costa Rica. Fotbaliștii lui Luis Enrique au rămas fără cuvinte

Spania a stabilit scorul Campionatului Mondial din Qatar, după ce a trecut de Costa Rica cu scorul de 7-0. Ibericii au prima șansă la câștigarea grupei din care mai fac parte Japonia și Germania.

Regele Spaniei, vizită în vestiarul La Furia Roja

După meci, elevii lui Luis Enrique au avut parte de o vizită neașteptată. În vestiar a venit regele Spaniei, pentru a-și felicita conaționali pentru victoria uriașă pbținută.

„În viaţa mea nu am asistat la o partidă a selecţionatei cu un astfel de rezultat. Am fost încântaţi, la fel ca toţi ceilalţi. În afara rezultatului, ne-a făcut plăcere să vă urmărim cum jucaţi.

Nu sunt un expert, dar un am văzut nicio greşeală („eu da”, l-a completat selecţionerul Luis Enrique, aflat alături). A fost o adevărată bucurie, un spectacol şi este frumos să începi aşa, deşi, evident, este un drum lung de parcurs”, le-a spus Felipe al VI-lea, regele Spaniei.

Imediat după, Președintele Guvernului Spaniol, Pedro Sanchez, a postat pe Twitter un mesaj de susținere și felicitare pentru cei din Furia Roja.

„Debut impresionant pentru Spania la Cupa Mondială. Ce joc grozav! Felicitări întregii echipe pentru această victorie istorică. Până la următoarea! #VamosEspana!”.

Spania – Costa Rica 7-0

Spania a făcut instrucție cu Costa Rica în grupa E de la Cupa Mondială din Qatar. Naționala din America Centrală nu a tras niciun șut pe poartă și nu a avut niciun corner, în timp ce ibericii au marcat din toate pozițiile, la toate șuturile trimise pe spațiul porții. În urma acestui rezultat, „Furia Roja” a preluat șefia grupei, la egalitate de puncte cu Japonia după prima etapă, dar cu golaveraj net superior.

Dani Olmo, Marco Asensio, Ferran Torres (dublă), Gavi, Carlos Soler și Alvaro Morata au marcat pentru Spania.

Lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial

Selecționer – Luis Enrique

Portari – Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford)

Fundași – Jordi Alba (FC Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Pau Torres (Villarreal), Jose Gaya (Valencia), Eric Garcia (FC Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Hugo Guillamon (Valencia)

Mijlocași – Sergio Busquets (FC Barcelona), Koke (Atletico Madrid), Rodri (Manchester City), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedri (FC Barcelona), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (PSG)

Atacanți – Alvaro Morata (Atletico Madrid), Ferran Torres (FC Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (PSG),  Dani Olmo (RB Leipzig), Yeremy Pino (Villarreal), Ansu Fati (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao)

Echipă standard: Simon – Alba, Torres, Garcia, Carvajal – Busquets, Koke, Rodri – Asensio, Morata, Torres