Vorbe grele aruncate de CTP la adresa lui Novak Djokovic: „Gesturi josnice, condamnabile a comis”

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 16:48
Vorbe grele aruncate de CTP la adresa lui Novak Djokovic: „Gesturi josnice, condamnabile a comis”

Cristian Tudor Popescu, cunoscutul gazetar, a vorbit despre situația din jurul lui Novak Djokovic. Acesta spune că toată aceasta va avea consecințe majore, mai ales asupra imaginii tenisului în lume.

„Nu pot să-l mai privesc jucând tenis”

Cristian Tudor Popescu a fost foarte acid la adresa sârbului. El este de părere că tenismenul, prin statutul pe care-l are în lume, precum și prin faptul că este numărul unu în acest sport, a greșit. Aceste lucruri vor avea consecințe majore.

Nu pot să-l mai privesc jucând tenis, chiar dacă sunt gazetar și ar trebui să-mi fac meseria. E o chestiune umană. E vorba de un model pe care-l reprezintă oamenii pe nivelul de notorietate al lui Novak Djokovic, la nivel planetar, pentru tinerii jucători, pentru sportivi, pentru oameni în general. Gândiți-vă la câte gesturi josnice, condamnabile, a comis el în această perioadă. În legătură cu așa-zisul test pozitiv de la Belgrad, dacă el se dovedește a fi adevărat, atunci este vorba de zădărnicirea combaterii bolilor, faptul că, în mod conștient, a luat contact cu persoane publice și în public”.

Totodată, el a subliniat că „este ireal ce se întâmplă”.

Am momente în care mi se pare ireal ce se întâmplă. Acum două săptămâni așteptam ca sârbul să încerce să facă al 21-lea Grand Slam aici și acum ne găsim în acest coșmar, și Djokovic, și noi” a mai adăugat acesta pentru Digi24.

„Sprijin huliganic!?”

CTP a vorbit și despre un moment pe care l-a catalogat drept „huliganic”.

Un gest greu de suportat a fost atunci când fanii lui au ieșit pe stradă cu steagul Serbiei ca să lovească mașina în care bănuiau că se află acesta. S-au bătut cu polițiștii, iar Djokovic, în loc să iasă și să-i roage să înceteze, să lase autoritățile să-și facă treaba, el i-a felicitat, le-a mulțumit pentru sprijinul acordat. Sprijinul huliganic!?”.

Nu în ultimul rând, el a vorbit și despre intervenția mamei.

Tatăl său, mama, soția au exhibat cu ocazia asta o atitudine naționalist-extremistă, agresivă, antioccidentală, care i-a fost transferată lui Novak Djokovic, pentru că el nu a ieșit – acesta este ultimul gest josnic pe care l-a făcut – el nu a apărut în tot acest timp, așa cum a apărut de-a lungul vieții sale ca sportiv, în nenumărate conferințe de presă, pentru a comenta meciul încheiat, pentru a face declarații în legătură cu anumite evenimente. Acum a tăcut în toată această perioadă, practic tot ce s-a întâmplat putând fi pus în felul acesta în sarcina sa” a încheiat pentru aceeași sursă CTP.