Vorbe uriașe spuse de David Popovici după ce a obținut calificarea în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.06.2022, 23:47
Vorbe uriașe spuse de David Popovici după ce a obținut calificarea în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici impresionează la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, atât prin performanțele sportive, cât și prin discursul abordat. La doar 17 ani, sportivul legitimat la CS Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber, devenind cel mai tânăr înotător care reușește această performanță, iar ulterior, s-a calificat, cu cel mai bun timp, și în finala probei de 100 de metri liber, care se va desfășura miercuri.

David Popovici, discurs plin de maturitate după ce și-a „acontat” o nouă finală mondială

Cu toate acestea, David Popovici a explicat că își dorește chiar și mai mult. El simte că are posibilitatea de a obține și mai multe de la această competiție și are de gând să meargă până la capăt. De asemenea, el a ținut să scoată în evidență că România încă are capacitatea de a genera campioni mondiali.

De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni. Am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață. Însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineață m-am reconectat simplu. M-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia. Am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât.

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a spus David Popovici după ce s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, citat de gsp.ro.

Tânărul este conștient că va avea parte și de momente mai puțin fericite în cariera sa. Și este pare pregătit pentru a le înfrunta

Tânărul de 17 ani a continuat și s-a arătat optimist referitor la șansele pe care le are de a bate în curând recorduri și la nivel de seniori, după ce a făcut acest lucru de mai multe ori la juniori. Totuși, el a dat din nou dovadă de maturitate și a explicat că este pregătit și pentru perioadele mai puțin fericite care vor veni de-a lungul carierei lui.

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate. Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele. E un sport, se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

Mii de mesaje am primit, nu am cum să mă uit la toate, am răspuns familiei, rudelor, însă nu aș avea cum să le răspund tuturor, nici nu ar fi bine. Am văzut valul pe care l-am creat, mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea și s-a difuzat și la noi în țară, a putut să mă vadă și publicul mai larg.

David Popovici: „Acest sport merită mai multă atenție”

Pe internet fanii mai înrăiți știau unde să caute, dar la televizor e mai bine. E un sport care merită mai multă atenție.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar în cantitate prea mare poate strica. Iar mâine e o nouă zi”, a mai spus David Popovici.

EXCLUSIV. Prima campioană mondială din înotul românesc e entuziasmată de explozia lui David Popovici. ”Ar trebui să-l ținem numai în puf. Are potențialul de a ajunge la nivelul legendarului Michael Phelps”